I ove godine specijalisti u domovima zdravlja

opca_bolnica_koprivnica_zdravlje_specijalisti

PODRAVINA I PRIGORJE – I tijekom ove godine stanovnici Đurđevca i Križevaca mogu očekivati tjedne dolaske specijalista iz Opće bolnice u županijskom središtu u prostore njihovih domova zdravlja. Specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita, kao i do sada, odvijat će se suradnjom više partnera, kaže zamjenik župana Ivan Pal.

– Dakle, mi već nekoliko godina radimo jedan ugovor između Županije, Bolnice, Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, na način da Bolnica osigurava kadrove, Dom zdravlja ni Zavod za javno zdravstvo prostor, a mi osiguravamo financijska sredstva za to da određeni broj specijalista djeluje na tim dislokacijama, a prema procjeni bolnice. Dakle, bolnica, struka nam predlaže koje su to specijalnosti koje su najviše na terenu potrebne, rekao je Pal.

Kao i cijelom sustavu, i na ovoj razini pružanja usluge nedostaje liječnika.

– Recimo, znamo sigurno da bi u Križevcima trebao ortoped, međutim liječnički kapacitet momentalno nije takav da to bolnica može zadovoljiti. Dakle, mi sve ono što bolnica može zadovoljiti a postoje potrebe na terenu, smo u stanju isfinancirati. Nisu to ni nekakva sredstva koja bi nam bila preveliki teret, baš dapače, spremni smo i više dati samo ako bismo mogli dobiti dovoljan broj liječnika, također je naglasio.

Dolascima liječnika specijalista mnogi sugrađani, a to je posebno važno starijima i djeci, ne moraju putovati do bolničkih ambulanti. Provođenje dodatne zdravstvene usluge županijsku blagajnu košta oko 200 tisuća kuna godišnje, a podaci govore da je lani za taj novac usluge specijalista u svojim gradovima koristilo oko 1500 pacijenata. (RKC)

 
 
 
 
 
 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.