Gradnja po hitnom postupku – za 6,5 mjeseci

Scoopshot_Ivica_Satrak_most_Cubinec_Vecernji_list_VLKOPRIVNICA, KRIŽEVCI – Prošloga četvrtka počela je izgradnja novoga mosta na mjestu u ožujku urušenoga preko potoka Glogovnice u križevačkom prigradskom naselju Cubincu. Baš kao i nakon rušenja, kada je oko šest tjedana sav promet u pravcu Svetog Ivana Žabna i Bjelovara morao ići obilazno, preko sela Lemeša i Treme, sada će ponovno i navodno u trajanju od nekih 50-tak dana, svi koji moraju prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tamo stizati s nešto većim gubitkom vremena i kuna za gorivo.

Podsjećamo, od travnja uspostavljen je privremeni prijelaz na mjestu mosta, kojim su u jednom traku mogla prolaziti barem osobna vozila, no i s tom olakšicom nije baš previše umanjena ljutnja i bijes brzinom postupaka projektiranja i odabira izvođača, koji će se eto protegnuti na nešto preko šest mjeseci, a sa izgradnjom na još oko dva. Koliko pak u Hrvatskim cestama drže do komunikacije s predstavnicima vlasti u našem kraju moglo su vidjeti na zadnjoj sjednici Županijske skupštine. Ona je održana prošloga utorka, te su na njoj vijećnici pitali o mostu i početku gradnje novoga, a kako se čulo iz odgovora, niti čelnici izvršne vlasti nisu imali pojma da će za manje od dva dana posao početi.

– Apsolutno je nenormalno da se u 3. mjesecu sruši most na prometnoj državnoj cesti, da mi u osam mjeseci ne možemo reagirati nego je prometnica zatvorena, onda se na most nasipa nekakav materijal da mogu osobna vozila, a kamioni voze po selima i uništavaju nam županijske ceste – dakle užas jedan, ali to je Rekao je da unatoč njegovom pisanju i pitanju, pa i vikanju prošlih mjeseci, jednostavno nije odjeknuo kod odgovornih. Slična je priča, samo što puno duže traje, s još uvijek zatvorenom cestom preko Pake.

– Cesta Sudovec-Možđenec, nije u našoj županiji, državna je cesta ali mislim da ne moramo mi koji tamo gravitiramo govoriti što ona znači. Četiri godine to stoji, a 20 milijuna kuna je uloženo u tu cestu i sad zbog možda 2 ili 3 milijuna ona je četiri godine zatvorena. Ja ne znam tko za to mora odgovarati, dometnuo je Koren.

Tako, dok se čekaju vijesti o slobodnom prometu po najkraćoj poveznici križevačkog Prigorja s varaždinskom županijom, utješno je da se barem most u Cubincu počeo graditi. Izvođač posla je križevačka tvrtka Radnik, cijena mu je oko 1,4 milijuna kuna, a rok početka posla od 25. rujna trebao bi se protegnuti na 50 dana. Ako ništa drugo, stanovnicima Križevaca i naselja Cubinec novi most barem će poboljšati sigurnost kretanja, jer će imati i dva pješačka prijelaza.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.