Inspektor zaštite na radu prijavljen da je primio mito od 3000 kuna

stop_policija_kontrola_prometaUSKOK istražuje: Inspektor zaštite na radu Ministarstva rada i mirovinskog sustava navodno je od direktora društva u kojem je obavio nadzor zatražio, a potom i primio mito

USKOK je na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, priopćava USKOK, kao inspektor zaštite na radu Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ispostava Koprivnica, od 13. lipnja do 31. srpnja 2014., u Križevcima, nakon što je obavio inspekcijski nadzor u jednom društvu, od direktora tog društva zatražio da mu mjesečno, počevši od kolovoza 2014. pa nadalje, isplaćuje 3000 kuna kako prilikom inspekcijskih nadzora ne bi poduzimao zakonom propisane radnje radi sankcioniranja utvrđenih nezakonitih postupanja iz domene zaštite na radu, na što je direktor društva pristao i okrivljeniku, sukladno dogovoru jučer predao 3000 kuna.

Osim navedenog, okrivljenik je, koristeći saznanja o vremenu i mjestu provođenja inspekcijskih nadzora, nazvao djelatnika jednog društva i obavijestio ga kad će u njegovu društvu inspektori rada i zaštite na radu obaviti inspekcijski nadzor te ga uputio što se treba poduzeti kako bi se izbjeglo sankcioniranje nepravilnosti utvrđenih inspekcijskim nadzorom.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.(VL)

Vezano
3 komentara
 1. lepi Af piše:

  al samo ovaj je uhvaćen

  1. milla piše:

   Namjerio se na krivog očito:-))

 2. milla piše:

  Ajoooj,koja ekskluziva!!
  Pa javna je tajna da 80% inspektorata u Kž funkcionira na taj način,i da se određena društva obavještava kad će se obavljati nadzor nad njima.

Komentari su zatvoreni.