Susret zborova na blagdan Duhova u katedrali

Katedralni_pjevacki_zbor_Krizevci_Ozren_Bogdanovic_DSC_0236_Katedralni zbor Križevci poziva u nedjelju 8. lipnja 2014. na 5. Susret zborova u križevačkoj Grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice. Nastupit će Oratorijski zbor Cantores Sancti Marci kojima ravna Jurica P. Petrač, Mješoviti zbor HPD-a “Kalnik” s dirigenticom Brankom Špoljar te domaćin – Katedralni zbor Križevci i dirigent Ozren Bogdanović. Gost koncerta, koji se održava na blagdan Duhova, počasni je građanin grada Križevaca, maestro Vladimir Kranjčević, koji će ravnati zajedničkim izvedbama triju zborova. Početak koncerta je zakazan za 20 sati, a ulaz je slobodan.

Maestro Kranjčević je posljednji put Križevčanima dirigirao 2003. godine kada se obilježavala 750. obljetnica Grada. Tada je dirigirao Križevačku misu iz 17. stoljeća nepoznatog autora, s Mješovitim zborom HPD-a “Kalnik”.
– Zanimljivo je da će skladbu kojom će ravnati u nedjelju, dirigirati u Križevcima nakon više od 60 godina, jer ju je s Križevčanima uvježbavao kada je kao dječak dolazio baki i djedu na ljetne praznike u Križevce, istaknuo je dirigent Katedralnog zbora Ozren Bogdanović.

U ponedjeljak 9. lipnja, kada Istočna crkva slavi blagdan Presvete Trojice, služit će se sveta ahijerejska liturgija, odnosno misa bizantsko-istočnog obreda, koja će ujedno biti i zahvalnica za pet godina postojanja Katedralnog zbora, u 19 sati, koju će u katedrali služiti biskup, mons. Nikola Kekić, vladika križevački.

Vezano

Komentari su zatvoreni.