Križevačkim mažoretkinjama medalje u svim kategorijama

Krizevacke_mazoretkinje_seniorke_stapU nedjelju 1. lipnja 2014. Križevačke mažoretkinje sudjelovale su na 24. kvalifikacijskom turniru u Vodicama u organizaciji Saveza Mažoretkinja i Pom-pon Timova Hrvatske. Križevce su predstavila čak 3 od ukupno 6 uzrasta koji trenutno postoje u timu – Kadetkinje A i to u kategoriji velikih formacija štap, Kadetkinje B u kategoriji show s koreografijom “Candy Land” te seniorke u dvije kategorije – velike formacije štap te velike formacije pom-pon. Na kraju dana ispunjenog plesom i društvom od preko 250 mažoretkinja iz cijele Hrvatske, sve Križevčanke su se okitile medaljama.

Krizevacke_mazoretkinje_a1Kadetkinje A i Kadetkinje B zlatom te tako postale državne prvakinje u svojim kategorijama, a seniorke srebrom u pom-ponima te broncom u štapu u oštroj kategoriji seniorskih timova koje su iz godine u godinu sve bolji! Trenerice Tihana Haban, Anamarija Katalenac i Ivona Haban osim priznanja za postavljene koreografije svečano su primile i trenerske licence koje su im dodijeljene nakon 2 godine obuke i ispita koji se održao u Velikoj Gorici 17. svibnja 2014.

Kžmž Krizevacke_mazoretkinje_a2Kadetkinje A i seniorke svojim su plasmanima osigurale i odlazak na Europsko i Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Poreču 28.-31. kolovoza, a na koje su se plasirale i u solo formacijama još u veljači.
– Iako smo presretne plasmanom brine nas odlazak na Europsko jer nismo sigurne da ćemo sve uspjeti isfinancirati. S obzirom na to kakva je situacija svima, znamo da roditelje ne možemo previše financijski opteretiti pa nam zato još teže pada cjelokupna priča. Bilo bi odlično kad bi nas što više sponzora na neki način podržalo u odlasku na Europsko ili barem kad bi oni koji su obećali nagraditi odrađene nastupe svoje obećanje i održali pa bi nam bilo puno lakše. Ovim putem hvala svima koji nas već godinama upravo na ovaj način podupiru. Ali, nama ništa ne može srušiti volju i svim rukama i nogama ćemo se truditi da nam se ne ponovi ljeto 2011. pa da ne propustimo već drugo prvenstvo ovakvih razmjera kojem je Hrvatska domaćin. Sve ove djevojke i djevojčice zaslužuju uživati u natjecanju za koje su se svojim trudom i radom izborile, izjavila je predsjednica Ivona Haban.

Krizevacke_mazoretkinje_grupna– S približavanjem kraja školske godine završava i sezona rada, a što su sve tijekom godine naučile ove i sve ostale grupe moći ćete vidjeti na nadolazećem Križevačkom Velikom Spravišču. Sve djevojke od 15 godina na više u svakom se trenutku mogu javiti curama, doći na seniorski trening i pogledati zanima li ih ova prekrasna mješavina kulture i sporta, pozvala je Haban zainteresirane djevojke da im se jave e-poštom, na broj mobitela 091/793-51-16 ili putem Facebook profila.

Krizevacke_mazoretkinje_seniorke_pom-pon

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. križevancije piše:

    djevojke baš ste zgodne i čestitke

Komentari su zatvoreni.