VGU završava IPA projekt destinacijskog menadžmenta za nekonvencionalni turizam

Stara_klijet_klet_destinacijski_ruralni_turizamVisoko gospodarsko učilište u Križevcima poziva danas na na završnu konferenciju projekta “Inovativni model destinacijskog menadžmenta za nekonvencionalni turizam u Hrvatskoj (ruralni turizam) i Mađarskoj (zdravstveni turizam)” koja će se održati na Učilištu u Križevcima, na adresi Milislava Demerca 1, s početkom u 9:30 sati. Projekt se odvijao u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, a mađarski partner na projektu je Sveučilište Pannonia, dok je VGUK glavni korisnik. Na konferenciji je osigurano konsekutivno prevođenje.

Glavni cilj projekta bio je razviti model destinacijskog menadžmenta za nekonvencionalne turističke destinacije, provesti istraživanje s ciljem definiranja specifičnih karakteristika tih destinacija, osnovati znanstveno informacijske centre u Križevcima i Keszthelyju, objaviti rezultate istraživanja i dva udžbenika za nove module koji će se izvoditi u visokoškolskim institucijama u Hrvatskoj i Mađarskoj. Provođenje projekta započelo je 1. veljače 2013. i završava s posljednjim danom svibnja.

Na konferenciji će, nakon pozdravnih riječi dekanice VGUK-a dr.sc. Marijane Ivanek-Martinčić te predstavnice Zajedničkog tehničkog tajništva iz Pečuha Andree Kakas, model destinacijskog menadžmenta za zdravstveni i ruralni turizam predstaviti voditeljica projekta mr.sc. Renata Husinec. Rezultate projekta u Mađarskoj će predstaviti dr.sc. Zsuzsanna Bacsi sa Sveučilišta Pannonia, a pregled projektnih aktivnosti u Hrvatskoj Dragutin Kamenjak s VGUK-a. O doprinosu udžbenika razvoju ruralnog turizma govorit će dr.sc. Ivo Grgić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.