Križevčani više neće vježbati u noćnim terminima

OS_Ljudevita_Modeca_skola_Krizevci_povijest_razglednicaPROJEKT OD 26 MILIJUNA KUNA Križevački učenici i sportski klubovi uskoro se više neće morati boriti za termine treninga jer bi početkom iduće godine u Križevcima trebala početi izgradnja nove sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Ljudevit Modec.

Projekt je u završnoj fazi i prije nekoliko je dana predstavljen u gradskoj upravi. Lokacijska dozvola je odobrena, predstoji ishođenje građevinske dozvole nakon čega slijedi prijavljivanje na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
– Očekujemo zeleno svjetlo od nadležnog ministarstva jer prema našim informacijama nema puno projekata koji su u ovoj završnoj fazi. Natječaj je otvoren do 30. lipnja i sve što je potrebno do tada će biti spremno – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović.

Nova dvorana zadovoljavat će sve standarde energetske učinkovitosti i koristit će se obnovljivim izvorima energije. Ukupna površina prema idejnom projektu je tri tisuće kvadratnih metara. Osim unutarnjeg prostora, predviđeno je uređenje triju sportskih igrališta, parkirališta te okretišta za autobus. Postavit će se montažne tribine, a otvara se i mogućnost za otvorenje kuglane i fitnes centra. Uz to će dakako biti uređene i svlačionice s tuševima.
– Važnost nove dvorane je velika zato što postojeća ne zadovoljava potrebe s obzirom da u gradu djeluje velik broj sportskih klubova kojima je ovakav prostor neophodan. Osim toga, dvorana će biti povezana sa školom, tako da učenici neće morati izlaziti van da bi došli do nje – kaže Katanović.

Iako je trenutno teško prognozirati kada bi se s izgradnjom moglo početi, dogradonačelnik kaže da bi se s prvom fazom radova moglo krenuti početkom sljedeće godine. Vrijednost ove nove sportske dvorane je 26 milijuna kuna bez PDV-a.(GPP)

20 godina CSF
Vezano
7 komentara
  1. boro piše:

    Teško je prognozirati kad bi se krenulo sa izgradnjom a sa prvom fazom mogli bi krenuti poćetkom iduće godine?
    Kaj bu dvorana tak velka da se bude moralo gradit u fazama?
    U ovom gradu j… lud zbunjenog

  2. destiny piše:

    Sve je ovo lijepo, ali me strah da dvorana neće biti izgrađena prije 2050.godine, ako će je uopće biti. Sorry ljudi, ne vjerujem dok ne vidim.

  3. Slučajni prolaznik piše:

    O jurek, pak si to ti… malo je sjebano kaj nema onih flekov sastrane, pa se ne vidi da si ti… bemu miša, pa kak si mi, em se duge nesme čulji… kaj veliš kaj su ti gazdu otkrili da se tu blamera po infu… budi me lepe pozdravljen i naj se srditi. ne dobro za zdravljiče….

  4. ivan piše:

    crveni kmer u napadu…………
    e nečeš razbojniče

  5. Slučajni prolaznik piše:

    A kaj je sad to… Zeleni hrački u Zakmardijevoj otkrili komentiranje na infu… uuuuuu… Daj se primite posla….

  6. ivan piše:

    za to je sigurno zaslužan majdak sa svojim crvenim kmerima ili picig s bašićem???????????????????????????????????????????????

  7. silversurfer piše:

    napokon jedna dobra vijest za nase selo.jos su mogli i novu skolu sagraditi pa da djeca imaju jednosmjensku nastavu.

Komentari su zatvoreni.