Za vikend alkometri u punom pogonu

stop_policija_kontrola_prometaPODRAVINA I PRIGORJE – Tijekom prošloga mjeseca policajci su na podravsko-prigorskim prometnicama upisali 47 prometnih nesreća, a od tog broja deset su ih prouzročili vozači pod utjecajem alkohola. Od ukupno stotinu sudionika nesreća 11 ih je imalo alkohol u organizmu. Ovi podaci povod su još jednom pojačanom nadzoru, koji će policija provoditi na području cijele županije tijekom iduća dva dana, a istovremeno alkometri će se češće koristiti i u susjednoj, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Iako policijske statistike ne zvone na uzbunu, zbrojeni pokazatelji za ovu godinu ipak zabrinjavaju, jasno je iz navoda policijskog glasnogovornika Dražena Laljeka.

– Dakle, u prva četiri mjeseca ove godine Policijska uprava je utvrdila u nadzoru prometa ukupno 511 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Istovremeno je 160 vozača zadržano u posebnim prostorijama do otriježnjenja, njih 68 je uhićeno, a 66 je dovedeno nadležnim prekršajnim sudovima, gdje su kažnjeni odgovarajućim kaznama zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima, sažeo je D. Laljek.

Uz provjeru količine promila, policajci će se posebno posvetiti mladim vozačima i višestrukim počiniteljima prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a pod sankcijama bit će i sva ostala grublja kršenja propisa. Iz naše Policijske uprave ponovno podsjećaju da s 0,5 promila alkohola u krvi udvostručujete mogućnost da vam se dogodi prometna nesreća, a s koncentracijom od 1,2 promila tu šansu povećavate za čak 35 puta.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.