Marijana Petir danas u Križevcima

Marijana_Petir_HSS_EU_izboriKandidatkinja na koalicijskoj listi HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS za Europski Parlament Marijana Petir danas gostuje u Križevcima, najprije nastupom u emisiji Radija Križevci u 11:15 sati, a zatim predavanjem na Visokom gospodarskom učilištu u 12 sati s temom “Alpe-Adria regija slobodna od GMO-a”.

Petir je diplomirala biologiju i ekologiju na zagrebačkom PMF-u kao i studij teologije na Instititutu za teološku kulturu laika Katoličko-bogoslovnog fakulteta, gdje je završila i poslijediplomski studij iz Managementa neprofitnih organizacija i socijalnog zagovaranja.

Potpredsjednica je HSS-a na nacionalnoj razini, obnašala je dužnost saborske zastupnice u dva saziva i bila je predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora. Članica izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe i članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Republike Hrvatske – Europske unije.

Vodila je Antinuklearnu kampanju u Hrvatskoj kojom je spriječena gradnja odlagališta nuklearnog otpada na Moslavačkoj gori a organizirala je i kampanju kojom je Hrvatska proglašena zemljom slobodnom od genetski modificiranih organizama. Volonterski vodi Ured za promicanje socijanog nauka Crkve Sisačke biskupije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.