Na Dan planeta Zemlje radionice za križevačke vrtićance

Dan_planeta_Zemlje_ekologija_vrticanci_radionice_0Povodom Dana planeta Zemlje, koji se tradicionalno obilježava 22. travnja svake godine diljem svijeta kao globalni pokret usmjeren na zaštitu okoliša i prirodnih resursa, Komunalno poduzeće Križevci je organiziralo informativno-edukativne radionice za sve vrtićance s područja Križevaca. Radionice su se sastojale od četiri vrste kreativno praktičnih aktivnosti koje su uključivale pravilno sortiranje otpada, izrađivanje komposta, sadnju cvijeća te zabavnu puzzle igru s motivom maskote Reciklirko Kantića. Za svoj trud djeca su nagrađena šilt kapama.

Dan_planeta_Zemlje_ekologija_vrticanci_radionice_1Cilj ovakvih edukacija je stvoriti kod najmlađih naraštaja pravilne navike i svijest o nužnosti očuvanja okoliša. Također, sudjelovanjem u ovakvoj vrsti edukacije djeca su upoznata s praktičnim rješenjima koje mogu primjeniti u svakodnevnom životu kako bi doprinjeli zajedničkom cilju očuvanja planete Zemlje.
– Komunalno poduzeće Križevci je poduzeće koje, sukladno svojoj misiji, maksimalno nastoji poštivati načela održivog razvoja te ih implementirati kroz organizaciju ovakvih korisnih događanja, stoji u priopćenju Komunalnog poduzeća za javnost.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.