‘Ples malog pingvina’ na subotnjoj matineji u MKC-u

Happy_Feet_Ples_malog_pingvina_MKC_projekcija_crtaniGradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva u subotu 3. svibnja 2014. u 10 sati u Multimedijski kulturni centar na projekciju animiranog  filma “Ples malog pingvina”. Ova cjelovečernji crtani film iz 2006. režirao je George Miller, dok scenarij potpisuju Warren Coleman, John Collee, George Miller i Judy Morris.
Ulaz je slobodan za članove knjižnice, uz obvezno predočenje članske iskaznice. Djeca predškolskog uzrasta mogu doći samo u pratnji odrasle osobe, koja također mora imati člansku iskaznicu.

Iz recenzije: „U slavnom narodu Carskih pingvina, u srcu Antarktike, svatko mora dobro pjevati. To je vrlo nezgodno za zdepastog Mumblea (Elijah Wood), čiji svaki pokušaj da zapjeva završava puknućem obližnje ledene sante i bubnjića njegovih ‘sunarodnjaka’. No, Mumble ima drugi talent, za razliku od ostalih pingvina, jako dobro stepa. Iako Mumbleova mama, Norma Jean (Nicole Kidman), smatra da je ta njegova navika slatka, njegov tata, Memphis (Hugh Jackman), kaže da ‘to pingvini ne rade’. Osim toga, oboje znaju da bez ‘Pjesme od srca’, Mumble možda nikada neće pronaći pravu ljubav. Tužno, kako to obično biva, njegova jedina ljubav, Gloria (Brittany Murphy), ujedno je i najbolja pjevačica. Mumble je jednostavno previše različit — naročito za starješinu Nou (Hugo Weaving), strogog vođu Carske zemlje, koji u Mumbleovom nastranom lupkanju’ vidi dovoljan razlog da neprilagođenog člana izopći iz zajednice. Mumble po prvi puta odlazi daleko od kuće i upoznaje mnoštvo pingvina koji se drastično razlikuju od Carskih pingvina – vesele Adelijske Amigose koji hladne zimske dane krate plesanjem sambe, pa oduševljeno prihvaćaju Mumbleove korake i zajedno sa svojim predvodnikom Ramonom (Robin Williams) pozivaju ga da ostane tulumariti s njima. Mumble ostaje s njima, no nikako se ne može opustiti. Život njegova plemane je ugrožen jer je ribe u moru sve manje. Neka čudna vanzemaljska sila naoružana sivim čeličnim grdosijama pred očima mu krade hranu. Mumble mora nešto poduzeti, pa u Adelijskoj zemlji traži savjet gurua Lovelacea (također Robin Williams), raskuštranog zlatouhog pingvina koji odgovara na sva životna pitanja. Zajedno s Lovelaceom i Amigosima, Mumble kreće u potragu za čudnim velikim bićima glatke kože koji kradu ribu, te na kraju dokazuje da je prihvaćanje samoga sebe onakvim kakav jesi važnije od svega drugog.“

Vezano

Komentari su zatvoreni.