‘Fantastični gospodin Lisac’ za subotnju matineju u MKC-u

fantasticni_gospodin_lisacGradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva u subotu 26. travnja 2014. u 10 sati u Multimedijski kulturni centar na projekciju animiranog  filma “Fantastični gospodin Lisac”. Ovaj jednoipolsatni američki crtić iz 2009. je režirao Wes Anderson, koji supotpisuje i scenarij s Noahom Baumbachom, dok glavne uloge tumače George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman i Bill Murray.
Ulaz je slobodan za članove knjižnice, uz obvezno predočenje članske iskaznice. Djeca predškolskog uzrasta mogu doći samo u pratnji odrasle osobe, koja također mora imati člansku iskaznicu.

Iz recenzije: „Genijalni animirani film Wesa Andersona je priča o Liscu kojeg muče egzistencijalističke dileme – može li se prestati ponašati kao divlja životinja i ne ugrožavati obitelj? Redatelj Wes Anderson predstavlja svoje prvo animirano remek-djelo snimljeno prema istoimenom romanu Roalda Dahla. Film prati priču o gospodinu i gospođi Lisac koji su dvanaest godina živjeli mirnim životom u divljini sa svojim sinom Ashom. Kad im u posjetu dođe nećak Kristopherson, u gospodinu Liscu, inače mirnom obiteljskom tipu, probude se stari nagoni kradljivca kokoši što počne ugrožavati ne samo njegovu obitelj, već i čitavu životinjsku zajednicu. U namjeri da ulove gospodina Lisca, zli farmeri potjerali su životinje pod zemlju. Nakon što potroše zalihe hrane, životinje su prisiljene udružiti se i boriti se za svoje živote.“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.