Gitaristi glazbene škole nižu međunarodne nagrade

S5_gitaristi_glazbena_skolaU posljednjih mjesec dana mladi gitaristi Glazbene škole Alberta Štrige Križevci sudjelovali su na dva međunarodna natjecanja, gdje su osvojili visoka mjesta i nagrade. Na 5. Porečkom tirandu, gdje se sedamdesetak gitarista iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke natjecalo u šest različitih kategorija, sudjelovalo je i sedam učenika križevačke glazbene škole u klasi Tamare Perc. Učenik 4. srednje Luka Lovreković, osvojio je I. nagradu i 3. mjesto.

S1_gitaristi_glazbena_skolaJakov Cetl, učenik 5. te Ema Golubić, učenica 4. razreda osnovne osvojili su visoke II. nagrade, a kvintet gitara 5. razreda OGŠ koji čine Jakov Cetl, Luka Knapić, Dora Rebić, Marija Selak i Karlo Orejaš, osvojili su I. nagradu i 2.mjesto u kategoriji Komornih sastava.

S2_gitaristi_glazbena_skolaNa Sarajevo International Guitar Festivalu, održanom prošlog vikenda, sudjelovalo je stotinjak gitarista iz raznih zemalja svijeta, od Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Bugarske, Rumunjske do Meksika. U jakoj konkurenciji od dvanaestak gitarista Jakov Cetl je osvojio visoko 3. mjesto, a odmah za njim 4. mjesto Ema Golubić.

S3_gitaristi_glazbena_skolaDo kraja školske godine gitaristi glazbene škole se spremaju na još neka natjecanja: Ema i Jakov na gitaristički festival u Puli, a Luka Lovreković na Bistrički zvukolik u Mariji Bistrici te na najjače europsko natjecanje mladih gitarista do 20 godina „Andres Segovia“ u njemačkom Velbertu.

Luka_Lovrekovic

Vezano

Komentari su zatvoreni.