Mreža mladih fotografa djeluje i u Križevcima

Mreza_mladih_fotografa_01Mreža mladih fotografa nacionalni je projekt koji okuplja mlade fotografe iz svih dijelova Hrvatske, kako bi im pružio dodatnu edukaciju, razmjenu iskustva i savjetovanja, uz organizaciju redovnih druženja, foto izazova i natječaja. Mreža će u Križevcima djelovati u sklopu udruge K.V.A.R.K., a članovima će ponuditi razne pogodnosti i aktivnosti, poput radionica i predavanja kako bi dodatno razvili fotografske sposobnosti i upoznali druge kolege.
– Članovi Mreže moći će putovati na međunarodne foto izazove, ali i ostvariti razne druge pogodnosti poput akreditacija za najveće glazbene festivale. Time će se mladim fotografima pružiti prilika da se iskušaju u fotografskim područjima za koje do sada nisu imali priliku, istaknula je Irma Vargić, koordinatorica Mreže mladih fotografa u Križevcima.

Mreza_mladih_fotografa_02Već 12. travnja 2014. Mreža mladih fotografa, kao prijatelj 10. Culture Shock Festivala, u suradnji s križevačkim udrugama K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T. organizira „Dan fotografije“.
– Očekuje nas cjelodnevna radionica fotografije, čak dvije izložbe mladih autora te glazbeni program na kraju dana. Program će se odvijati na otvorenom i u prostorijama Kluba kulture, a na radionici mogu sudjelovati svi zainteresirani, pozvala je Vargić.

Mreza_mladih_fotografa_03Cilj Mreže mladih fotografa je omogućiti kreativan razvoj mladih osoba, poticati ih na aktivno korištenje slobodnog vremena i popularizirati umjetnost među mladima te prezentirati fotografiju kao umjetnost kroz koju se mladi kreativci mogu izraziti i izgraditi. Članovi mogu postati svi zainteresirani za fotografiju, bili oni već iskusni ili pak početnici, starosti od 13 do 25 godina. Učlaniti se mogu slanjem osnovnih podataka i nekoliko svojih fotografija na portalu www.fotodanimladih.com.hr. Projekt Mreže mladih fotografa pokrenuli su upravo mladi fotografi karlovačke udruge Izvan fokusa te ga provode volonterski uz cijeli niz partnera diljem Hrvatske. Dodatne informacije mogu se dobiti kod voditelja projekta Filipa Treznera na 091/600-69-70 ili e-poštom.

Mreza_mladih_fotografa_04

Vezano

Komentari su zatvoreni.