Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom održala Dan otvorenih vrata

COOR_Udruga_pomoc_osobe_mentalna_retardacija_Otvoreni_dan_udruge_1Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom organizirala je 30. siječnja 2013. Dan otvorenih vrata udruge u sklopu projekta „Upoznajte nas i naše mogućnosti“, koji financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“. Tom prilikom udrugu, smještenu u prizemlju križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, posjetili su učenici dviju križevačkih srednjih škola koji su suradnici na projektu – Srednje gospodarske škole i Srednje škole „Ivan Seljanec“.

COOR_Udruga_pomoc_osobe_mentalna_retardacija_Otvoreni_dan_udruge_3Srednjoškolci su zajedno sa svojim profesorima i mentorima Verkom Filipović, Mišelom Doskočilom i Borom Petrekom sudjelovali u aktivnostima poput pripreme medenjaka i izrade srdaca od hamer-papira te pripreme frapea od voća i povrća. Aktivnostima su se pridružili učenici i djelatnici COOR-a – ravnateljica Marija Prodan te socijalna radnica Kristina Trbuha. Podršku je pružilo i nekoliko građana, kao i dogradonačelnik Ivan Vuk.

COOR_Udruga_pomoc_osobe_mentalna_retardacija_Otvoreni_dan_udruge_2Prema informacijama koje smo dobili od voditeljice projekta Martine Benjak, Dan otvorenih vrata organizirat će se jednom mjesečno, što je predviđeno projektom čiji je cilj uključiti što više mladih ljudi, posebno srednjoškolaca, u aktivnosti udruge, razvijati volonterstvo te upoznati što više sugrađana s članovima udruge i njihovim mogućnostima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.