Večeras u MKC-u biografski film o Alfredu Hitchcocku

Alfred_Hitchcock-2012-destaqueGradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva večeras u Multimedijski kulturni centar na projekciju igranog filma “Hitchcock” redatelja Sache Gervasija iz 2012. godine, u kojem glavne uloge tumače Anthony Hopkins, Helen Mirren i Scarlett Johansson. Riječ je o biografskom filmu, ljubavnoj priči o jednom od najutjecajnijih filmskih režisera prošlog stoljeća – Alfredu Hitchcocku – i njegovoj supruzi Almi Reville. Ulaz je slobodan za članove knjižnice, uz obvezno predočenje članske iskaznice. Predškolska djeca mogu doći na filmske projekcije isključivo u pratnji odrasle osobe.

Iz recenzije: „Godina je 1959., a Alfred Hitchcock i njegova žena Alma su na vrhuncu svoje filmske karijere. Iako Hollywoodom kruže glasine kako je vrijeme da se polako povuku i počnu uživati u zasluženoj mirovini, Alfred ima drukčije planove. Kako bi ispunio svoj mladenački san, on odluči ekranizirati zastrašujući horor roman ‘Psycho’ Roberta Blocha, iako ga okolina odgovara od tog pothvata. Štoviše, on sam financira taj projekt i potpuno mu se posvećuje, što uzrokuje probleme između njega i Alme.
Alfreda Hitchcocka glumi briljantni Anthony Hopkins, a radnja se odvija za vrijeme snimanja filma ‘Psiho’. Uloga vrišteće djevojke pod tušem pripala je Scarlett Johansson, dok redateljevu suprugu Almu briljantno tumači Helen Mirren.“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.