Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Darko Koren i dalje na čelu županijskog HSS-a

Darko_KorenKRIŽEVCI – Uz odaziv čak 132 od ukupno pozvanih 135 delegata, Izborna skupština podravsko-prigorskog HSS-a jednoglasno je u Križevcima povjerila novi mandat predsjednika županijske organizacije stranke jedinom kandidatu, dosadašnjem na toj dužnosti Darku Korenu. U izvješću o radu on je naveo da nakon revizije stranka u županiji ima oko tri tisuće članova, ili 10% manje nego na prijašnjim popisima, te zaključio da je vrijeme od zadnjeg izbornog skupa, 2009-te u Novigradu Podravskom, dobro iskorišteno, a kruna su rezultati polučeni na izborima za županijsku vlast.

– U prvom krugu smo dobili izbore za župana s 53% glasova, naša lista osvojila je 13 mandata od 41-og, zajedno s koalicijskim partnerom HDZ-om koji ima 10 vijećnika u Županijskoj skupštini činimo jednu stabilnu većinu od 23. Lišeni smo bavljenja samim sobom, kao što smo to na žalost bili prisiljeni u prošlom mandatu kada smo tu većinu u Skupštini izgubili i mislim da je to jedna velika garancija sveukupnom radu županijske uprave u slijedećem razdoblju, pobrojao je Koren.

Ipak, ostvareno na razini općina je lošije nego na prethodnim izborima. Koren je podsjetio da su lokalne organizacije stranke imale punu slobodu u odabiru kandidata i koalicijskih partnera, pa je onda njihova i odgovornost za loše procjene.

– Činjenica je da imamo manje načelnika nego što smo imali u prošlom mandatu, da sad ponovno to isto činimo vjerujem da bi se svi skupa usuglasili da ipak treba jedna malo dublja priprema za takvu vrstu izbornih aktivnosti, jedna koordinacija i ipak jedna strategija koja ima neko mentorstvo s više razine, rekao je novi-stari predsjednik Koren.

HSS ima problema u gradskoj organizaciji Đurđevca i općinskoj u Goli, pa njihovi delegati nisu ni sudjelovali u radu skupštine, no Koren je najavio da bi kroz mjesec dana i ta dva ogranka trebala dobiti vodstva i početi raditi. Izbornoj skupštini odazvali su se brojni gosti; u njihovim obraćanjima podravsko-prigorski HSS označen je primjerom koji bi rado preslikali u svoje sredine.(RKC)

wpDiscuz