Početna konferencija projekta ‘Stepenica više u IT edukaciji’

Step_Up_IT_Education_Stepenica_vise_u_IT_edukaciji_POU_KrizevciPučko otvoreno učilište Križevci poziva danas u 12 sati u Podrumsku dvoranu Hrvatskog doma u Križevcima na početnu konferenciju projekta „Stepenica više u IT edukaciji / Step Up IT Education“, čija je provedba službeno započela 19. listopada 2013. godine. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnoga programa “Razvoj ljudskih potencijala” u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Vinkovci a uz POU Križevci partneri su Veleučilište u Slavonskom Brodu te Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Ukupna vrijednost projekta je 198.631,59 €, od čega EU financira 75,47 % u iznosu od 149.907,26 € a trajanje projekta je 12 mjeseci.

Kako saznajemo od projektnog asistenta dr.sc. Zdenka Baloga, opći cilj projekta je doprinijeti jačanju sektora obrazovanja odraslih s ciljem povećanja konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada i povezivanje lokalnih dionika na području tri županije, dok su specifični ciljevi projekta ojačati kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih kroz izradu novog programa i povećanje kompetencija odraslih polaznika na području tri županije u suradnji s lokalnim dionicima.

Projektne aktivnosti usmjerene su na stvaranje novog programa usavršavanja za odrasle osobe – WEB programmer čime se pridonosi jačanju sektora obrazovanja odraslih u smislu povećanja znanja, vještina i kompetencija polaznika, a time i njihove konkurentnosti na tržištu rada. Projekt stavlja ustanove obrazovanja odraslih u aktivnu ulogu posrednika između lokalnih poslodavaca i odraslih polaznika te usmjerava njihove potrebe. Projekt će povezati ustanove obrazovanja odraslih s relevantnim dionicima tržišta rada kako bi se utvrdile  potrebe tržišta na području ove tri županije dok će program usavršavanja svojim inovativnim komponentama imati za cilj unijeti značajne promjene u sustav obrazovanja odraslih na ovim područjima.

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. 31337 piše:

    > Projekt će povezati ustanove obrazovanja odraslih s relevantnim dionicima tržišta rada kako bi se utvrdile potrebe tržišta na području ove tri županije…
    ——————————————————-

    Ovdje ima potreba eventualno za konobarima, drvosječama i kopačima kanala, kakvi programeri, pa županija nam je zapela u srednjem vijeku.

    1. bee happy piše:

      A natječaj za voditelja projekta je još u tijeku ,,, Jako zaimljivo 🙂
      Puno uspjeha sa projektom i svima koji će na projektu raditi 🙂

Komentari su zatvoreni.