U subotu svjetska jazz poslastica – ‘The Kandinsky Effect’

the_kandinsky_effect_jazz_SADKriževački Klub kulture poziva u subotu 9. studenog 2013. na odličan jazz koncert američkog sastava “The Kandinsky Effect”, koji su trenutno na turneji od Engleske i Francuske preko Slovenije, Hrvatske i Rusije sve do SAD-a. Njihov posljednji album Synesthesia dobiva hvalospjeve jazz kritike diljem svijeta. Začeti su na kozmopolitskoj jazz sceni Pariza, rasli su na američkim cestama, a na njih su utjecale i moderne struje elektronske glazbe. Trenutno su bazirani u Parizu i New Yorku. Caleb Dolister na bubnjevima zadužen je za čvrsti groove koji dominira njihovom glazbom, iza suptilne elektronike i bas gitare stoji Gaël Petrina, a tu je i saksofonist Warren Walker. Granice jazza brišu dotičući, osim elektronske glazbe, rock i hip hop. Ulaznica košta 20 kuna, a vrata Kluba kulture se otvaraju u 20 sati. Dva besplatna ulaza dodijelit će redakcija portala čitatelji(ca)ma koji najbrže odgovore na nagradno pitanje: “Tko je bio Kandinsky?”

Magazin The New York City Jazz Record primjećuje veliki utjecaj drum’n’bassa na The Kandinsky Effect. Calebovo sviranje uspoređuju s izlomljenim ritmovima Aphex Twina (čije pjesme ponekad sviraju u jazz interpretaciji), pritom zvuk analogne sinteze postižu pedalboard efektima kroz koje provlače bas gitaru, ali i saksofon. The Kandinsky Effect je sastav koji se jednako sviđa ljubiteljima jazza i eksperimentalne glazbe kao i ljubiteljima drum’n’bassa i modernih struja u elektronskoj glazbi.
– Synesthesia is an inventive album, a relatively rare example of an egalitarian mix of acoustic and electronic sounds. The Kandinsky Effect manages this tricky combination with confidence, crafting music that stimulates the brain and the dancing shoes simultaneously.(All About Jazz)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Jazzer piše:

    ovo je super

Komentari su zatvoreni.