Novi šef SDP-a Križevci: Nećemo više biti 
budale i trgovati s 
vlašću

1378865Ivan Majdak novi je predsjednik križevačkih oporbenjaka: – Da se bivši šef Knok jedini kandidirao, to bi za grad i stranku bila sramota, ljudi ga više ne žele

Ivan Majdak (53) novi je predsjednik križevačkoga SDP-a. Pobijedio je imenjaka Knoka s dva glasa razlike. Pobjeda tog sindikalista HT-a nije uvjerljiva, ali je dugo željena (Majdak je od Knoka već izgubio 2009.) jer su time križevački “partijci” pokazali da im je dosta Knokove 12-godišnje vladavine, koja je, potvrđuju i svi lokalni izbori naovamo, ipak obilježena porazima. Majdak je, kaže, bio svjestan “mašinerije povezane i međusobno i s gradskom vlašću”, a Knoku se, kaže, suprotstavio jer to drugi nisu htjeli.

– Da je bio jedini kandidat, ovaj SDP bi trebalo raspustiti, jer bi to bila sramota – oštar je Majdak, dodajući kako je uspjehu prevagnulo “to što Knok ne uživa povjerenje građana, kojima je dosta i isluženih faca i žele promjene, a SDP s njim je tonuo.” Sad najavljuje 3,5 godine borbe za vraćanje ugleda stranci u gradu i selu, osim edukacije i povezivanja članstva će dvotjedno izdavati i elektronski glasnik o radu, tražiti i radijsku emisiju… Obećava i da neće biti trgovine ispod stola i dogovora s vlašću, a što se Knoku imputiralo…

– Mene nemaju čime kupiti. Bit ćemo puno agresivniji, ali ne i budale u Vijeću, a želja nam je pobijediti na idućim lokalnim izborima – nada se novi šef glavne oporbe u Križevcima, koja s HNS-om i HSU-om ima 6 gradskih vijećnika.

Puno očekuje i stranačka mladež, koja mu je, priznaje, i odradila kampanju. Ako ništa drugo, da se “školuju” za upravljanje. Ugledati se mogu i na “mrski” im vladajući HSS, čiji je novi šef mladi (34), a već iskusni Tomislav Katanović, već i dogradonačelnik Križevaca. (VL)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Ivana Prosenečki-Batinjan
Ivana Prosenečki-Batinjan

Ivana Prosenečki-Batinjan liked this on Facebook.

Sandro Matus
Sandro Matus

Sandro Matus liked this on Facebook.

Little Sunshine
Little Sunshine

Little Sunshine liked this on Facebook.

Slavica Dobraš-Martinčević
Slavica Dobraš-Martinčević

Slavica Dobraš-Martinčević liked this on Facebook.

Neno Bosnjak
Neno Bosnjak

Neno Bosnjak liked this on Facebook.