Zlato Splićanima, križevačkom zboru posebno priznanje za najbolje otpjevanu hrvatsku skladbu

HPD_Kalnik_2013_1_Mješoviti pjevački zbor Vox animae iz Splita, koji vodi Tomislav Veršić, dobitnik je zlatne plakete na 46. susretu hrvatskih pjevačkih zborova, otpjevanom za vikend u Novigradu u Istri, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Splitski sastav pobijedio je u konkurenciji 11 zborova, koji su svi, prvi put, nastupali oba dana susreta, u subotu u natjecateljskom i u nedjelju u revijalnom dijelu programa.
Srebrnu plaketu ponio je zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca, dirigentice Senke Bašek-Šamec, ali najviše razloga da kući idu pjevajući definitivno ima mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik iz Križevaca.
HPD_Kalnik_2013_2_Osim brončane plakete, Kalnik je, naime, osvojio i posebno priznanje Hrvatskog društva skladatelja, za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja! Križevački zboraši pod ravnanjem prof. Branke Špoljar to su zaslužili za skladbu Igora Kuljerića Gumbelijum roža, na stihove Miroslava Krleže iz istoimene pjesme iz Balada Petrice Kerempuha. (VL)

20 godina CSF
Vezano
11 komentara
  1. Boba Csik piše:

    Bravo naši Križevčanci!

Komentari su zatvoreni.