Križevački zbor za vikend u Novigradu na 46. državnom susretu

hapede11-10-13Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik Križevci ovoga vikenda je u Novigradu u Istri, gdje pjeva na 46. susretu hrvatskih pjevačkih zborova. Na državnu smotru najboljih hrvatskih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture križevački se, pod vodstvom prof. Branke Špoljar, kvalificirao nakon županijske smotre u lipnju, održane uz 46. Križevačko veliko spravišče, a u istarskom će gradu nastupiti i u subotu i u nedjelju.

novigradOd ove je godine, naime, državna smotra podijeljena i na natjecateljski i na revijalni program, pa će svih 11 zborova pjevati sve, tj. oba se dana predstaviti međusobno i publici. HPD Kalnik u subotu nastupa deveti, sa sljedećim skladbama: Mátyás Seiber: There was an old man in a tree; Igor Kuljerić (stihovi: Miroslav Krleža): Gumbelijum roža fino diši, te Josip Konfic: That’s the spirit Josip Konfic, klavir. Revijalni repertoar dan poslije obuhvaća:
Izraelska narodna pjesma (obrada: Emil Cossetto): Večer ruža, Natalija Kralj, sopran i Christopher Marshall (prema narodnoj pjesmi s otoka Samoe): Minoi, Minoi.

Vezano
3 komentara

Komentari su zatvoreni.