Križevački zbor za vikend u Novigradu na 46. državnom susretu

hapede11-10-13Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik Križevci ovoga vikenda je u Novigradu u Istri, gdje pjeva na 46. susretu hrvatskih pjevačkih zborova. Na državnu smotru najboljih hrvatskih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture križevački se, pod vodstvom prof. Branke Špoljar, kvalificirao nakon županijske smotre u lipnju, održane uz 46. Križevačko veliko spravišče, a u istarskom će gradu nastupiti i u subotu i u nedjelju.

novigradOd ove je godine, naime, državna smotra podijeljena i na natjecateljski i na revijalni program, pa će svih 11 zborova pjevati sve, tj. oba se dana predstaviti međusobno i publici. HPD Kalnik u subotu nastupa deveti, sa sljedećim skladbama: Mátyás Seiber: There was an old man in a tree; Igor Kuljerić (stihovi: Miroslav Krleža): Gumbelijum roža fino diši, te Josip Konfic: That’s the spirit Josip Konfic, klavir. Revijalni repertoar dan poslije obuhvaća:
Izraelska narodna pjesma (obrada: Emil Cossetto): Večer ruža, Natalija Kralj, sopran i Christopher Marshall (prema narodnoj pjesmi s otoka Samoe): Minoi, Minoi.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Silvia Novosel
Silvia Novosel

Silvia Novosel liked this on Facebook.

Pčelica Melica
Pčelica Melica

Pčelica Melica liked this on Facebook.

Udruga Invalida Križevci
Udruga Invalida Križevci

Udruga Invalida Križevci liked this on Facebook.