Obnova Koprivničke bez novog sloja asfalta

Radovi_KrizevciKRIŽEVCI – Na ulazu u Križevce s koprivničke strane promet u radnom vremenu svakodnevno propuštaju semafori, a radnici Gradkoma upravo postavljaju rubnjake za buduću pješačku stazu. Gradski stambeno komunalni-pročelnik Anđelko Nervo kaže da taj zahvat dolazi nakon zamjene komunalnih vodova i priključaka pod zemljom, no na žalost obnova neće biti cjelovita jer državna cesta u Koprivničkoj ulici neće dobiti novi sloj asfalta.
– Što se tiče javne rasvjete, kanalizacije, plina i vodovoda, to je rekonstruirano i sada je upravo u tijeku izgradnja staze, no međutim zbog smanjenja proračuna Hrvatskih cesta one u ovoj godini neće ići u zahvat rekonstrukcije svoje ceste, koji je malo većeg obima, nego je to prebačeno u slijedeće proračunsko razdoblje.

Stoga su sada ulagači u rekonstrukciju Koprivničke, kojom su za svake jače kiše tekli potoci vode i kamena nasipanog na pješačkom dijelu prometnice, Grad i njegovo Komunalno poduzeće.
– Grad financira pješačku stazu i dio vodovoda, gdje je staza na nivou 600.000 kuna s PDV-om, a cijena same vodovodne mreže je cca 300.000 kuna, čemu još treba dodati priključke, budući da su svi priključci sada zamijenjeni kako ne bismo imali problema s njima kada izgradimo novu stazu, pa da ne dolazi do njezinog oštećenja.

U obližnjoj Gundulićevoj ulici, jednoj od najdužih u Križevcima, o gradskom trošku završena je obnova vodovodne mreže, za sustav odvodnje izostala je pomoć Hrvatskih voda, a presvlačenje rupa i zakrpa na prilično lošem kolniku ovisit će o planovima Županijske uprave za ceste, u čijoj nadležnosti je cesta. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar

Komentari su zatvoreni.