Nikola Pavlic osvojio srebro na izložbi INOVA-MLADI 2013

Nikola_Pavlic_inovator_CNC3axis_1Nikola Pavlic, član Zajednice tehničke kulture iz Križevaca, kao maturant Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba,  svojim je maturalnim radom sudjelovao na 13. izložbi inovacija učenika zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata s međunarodnim sudjelovanjem INOVA-MLADI 2013 te osvojio srebro. Njegov rad pod nazivom “Prijenosni CNC” osvojio je drugo mjesto pod mentorstvom Gorana Nuskerna iz Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba, Marka Miletića iz Visoke tehničke škole u Bjelovaru te Tomislava Pavlica iz Inovatorskog društva “Marcel Kiepach” iz Križevaca. Dostupan je i video zapis rada nagrađene inovacije s prikazom graviranja, odnosno glodanja grba grada Križevaca.

Nikola_Pavlic_inovator_CNC3axis_2INOVA-MLADI je najveća izložba inovacija mladih u Hrvatskoj i okružju koja redovito od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

Nikola_Pavlic_inovator_CNC3axis_5Ovogodišnja izložba je okupila čak 519 sudionika koji su predstavili 267 svojih inovacija iz 69 škola, fakulteta i udruga. Kao i svake godine na ovoj zagrebačkoj izložbi sudjelovali su gosti iz Hrvatske – Beli Manastir, Dugo Selo, Sesvete, Samobor, Karlovac, Rijeka, Knin, itd., kao i gosti iz inozemstva – Sarajevo, Banja Luka, Prijedor, Subotica. Potrebno je naglasiti da su na ovoj 13. izložbi izloženi izuzetno zanimljivi i atraktivni radovi osnovnih, srednjih škola i fakulteta. Zajednica tehničke kulture Križevci ovim putem poziva zainteresirane učenike i studente da im se obrate s idejama za inovacije i nove projekte.

Nikola_Pavlic_inovator_CNC3axis_6 Nikola_Pavlic_inovator_CNC3axis_3 Nikola_Pavlic_inovator_CNC3axis_4

20 godina CSF
Vezano
9 komentara

Komentari su zatvoreni.