Održana konferencija ‘Uloga organizacija civilnog društva u održivom razvoju lokalne zajednice’

JAKO_Križevci_civilno_društvoU utorak, 2. srpnja 2013 u Velikoj vijećnici Grada Križevaca održana je konferencija “Uloga organizacija civilnog društva u održivom razvoju lokalne zajednice”, u organizaciji čakovečke udruge ACT i suradne organizacije UZOR Hrvatske. Konferenciji u sklopu Programa JAKO, cilj je bio okupiti predstavnike različitih sektora kako bi se otvorio prostor za diskusiju o ulozi organizacija civilnoga društva u razvoju zajednica – aktivizmu građana u lokalnim zajednicama, načinima uključivanja građana u procese razvoja zajednica i kreiranja lokalnih politika.

Nakon uvodnog teorijskog dijela o modelima uključivanja građana u razvoj zajednice, sudionici su se mogli upoznati s primjerima dobre prakse različitih organizacija u razvoju zajednice, koje su iznijeli predstavnici Grada Križevaca, Dječjeg vrtića “Tratinčica” iz Koprivnice i Udruge invalida Križevci. Sudionici konferencije bili su aktivni u diskusiji o načinima suradnje lokalne samouprave i organizacija civilnog društva, te su se zaključili da je suradnja različitih sektora, umrežavanje i proaktivnost udruga, ali i svih građana, jedino rješenje za održivi razvoj lokalnih zajednica.

– Program JAKO i dalje će nastaviti aktivno raditi na poticanju međusektorskog dijaloga te aktivnostima izobrazbe, savjetovanja i informiranja s ciljem razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, istaknula je Sonja Hlebar, voditeljica programa JAKO u Koprivničko-križevačkoj županiji.

20 godina CSF
Vezano
4 komentara
  1. cuma piše:

    Može civilno društvo, ali da ste u našoj stranci!

Komentari su zatvoreni.