Biciklistički registar – jedinstveno mjesto zaštite vašeg bicikla

Biciklistički_registar_bicreg_infoOvih je dana s radom započeo prvi online Biciklistički registar na našim prostorima, gdje korisnici mogu jednostavno registrirati vlastiti bicikl i time smanjiti mogućnost da isti bude ukraden. Registracija bicikla je besplatna za sve, a bicikl se može dodatno zaštiti kupnjom naljepnice Biciklističkog registra koja služi i kao demotivacija samom kradljivcu.
– Motivacija oko stvaranja Biciklističkog registra nam je bila povećanje sigurnosti naših ljubimaca i frustracija trenutnim stanjem oko krađa bicikala. Na ovaj način smo osjetili da možemo pružiti nešto biciklističkoj zajednici, ističu pokretači registra, dvojica Križevčana, Ivan Hamonajec i Danijel Šaško.

Ivan_HamonajecUnazad nekoliko godina broj bicikala u Hrvatskoj je u porastu, a dolaskom recesije i broj kriminalnih radnji. To se naravno direktno odrazilo na broj ukradenih bicikala pa sve češće možemo vidjeti razne internetske i papirnate oglase preko kojih ljudi im, koji su ostali bez svojih bicikala, pokušavaju ući u trag. Bicikli se razlikuju po broju okvira, no čest je slučaj da ga vlasnik uopće nije zapisao, pa u slučaju da se bicikl čak i pronađe teško mu je nedvojbeno utvrditi vlasnika. Neki gradovi, udruge i policijske postaje pokušali su ovome problemu doskočiti registracijom bicikala. No, najveći problem takvih registara bila je nepovezanost, odnosno djelovanje ograničeno samo lokalno unutar jednog područja, npr. grada ili četvrti.

Danijel_ŠaškoBiciklistički registar osmišljen je kao baza brojeva okvira koja je stalno dostupna svakome tko ima pristup internetu. Osim broja okvira, u bazi se pohranjuje i slika bicikla kao i dodatni opis. Ako bicikl bude ukraden vlasnik će ga označiti kao ukradenog, a prilikom prodaje novi kupac može lako provjeriti nalazi li se baš taj bicikl na popisu ukradenih. Ciljevi Biciklističkog registra su povezivanje raznih postojećih baza te prepoznatljivost na širem području, prvenstveno u državama u okruženju Hrvatske, unutar kojih, kako se do sada pokazalo, kruži najveći broj ukradenih bicikala.
– Isticanjem naljepnice drastično smanjujete šansu od krađe bicikla. U slučaju da vam netko skine naljepnicu, a bicikl je i dalje u vašem vlasništvu, javite nam se, mi ćemo poništiti staru naljepnicu i poslati vam novu, napominje ovaj dvojac biciklističkih entuzijasta, uz poziv svima da registriraju svoje bicikle.

20 godina CSF
Vezano
16 komentara
  1. imt 533 piše:

    super

Komentari su zatvoreni.