Besplatna kontrola stočne hrane, mlijeka i meda

Kontrola_kvalitete_meda_HPASVETI IVAN ŽABNO – Na poljoprivrednom gospodarstvu Dragutina Bešteka u Kuštanima, naselju općine Sveti Ivan Žabno, župan Darko Koren i v. d. ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barač potpisali su ugovor o financiranju programa kontrole kvalitete meda, stočne hrane i mlijeka podravsko-prigorskim poljoprivrednim proizvođačima. Prošle dvije godine Županija je sudjelovala u troškovima analize stočne hrane, a sada je odlučila suradnju proširiti.

– Obično je to bio ugovor ili samo za stočnu hranu ili ugovor za potporu pčelarima za analizu meda, tako da evo moram istaknuti zadovoljstvo da po prvi puta imamo situaciju s jednom županijom potpisati tri ugovora, što znači da je Županija prepoznala sva tri programa i na tome ja izražavam zahvalnost i u ime nas iz HPA, ali isto tako u ime uzgajivača, stočara, rekao je ravnatelj Barač.

Novi ugovor vrijedan je 100 tisuća kuna i jamči 200 besplatnih analiza stočne hrane, kukuruzne silaže, sijena, sjenaže, ljulja, na 100 poljoprivrednih gospodarstava. Ispitivanjem kvalitete mlijeka bit će obuhvaćeno idućih stotinu gospodarstava s oko 3.000 krava, a praćenjem kvalitete meda pčelari koji imaju 100 i više pčelinjih zajednica u uzgoju. OPG domaćina Dragutina Bešteka, koji je ove godine proglašen najuzornijim proizvođačem mlijeka u državi, odabrano je za mjesto potpisivanja ugovora kako bi mu bila uručena i županijska nagrada, a nedavno je tom gospodarstvu i Hrvatska poljoprivredna agencija dodijelila slično priznanje. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.