Besplatan doček Nove godine samo na trgovima

Recesijski doček – gdje se dobro zabaviti i popiti kuhano vino ili čaj, a bez lisnice u džepu. Veselice ‘za baš svakoga’ organizirane su u 11 gradova u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Ako je i sam predsjednik Ivo Josipović jučer ustvrdio da gospodarstvo ne valja, investicija nema, a bijeda je ušla u domove, znači da je dogorjelo do noktiju. Od još jedne nove godine rijetki očekuju dobro, no valja se barem proveseliti dočekujući je. Oni rijetki s debljom lisnicom pohodit će restorane i klubove, dok će većina na trgove gdje je besplatno, a mnogi će reći i – veselije! Stoga smo istražili gdje se sve besplatno slavi na sjeveru Hrvatske. Najviše dočeka organizirano je u Varaždinskoj županiji. Tradicionalno, Varaždinci će pohrliti na Korzo. Program počinje u 22 sata. Tijekom noći na bini ispred vijećnice izmjenjivat će se glazbeni sastav Bonus i tamburaški sastav Mejaši. Posjetitelji će besplatno dobiti kuhano vino i čaj.

Utrka u Varaždinu

– Pozivam Varaždince na ispraćaj recesijske 2012. uz nadu u bolju 2013. Svi zajedno imamo razloga biti sretni i veseli, izlazimo iz problema – za razliku od našeg predsjednika ovih je dana bio optimističan gradonačelnik Goran Habuš. Točno u ponoć starta i tradicionalna novogodišnja utrka Varaždinom.

Grad Ivanec organizira doček na središnjem Trgu hrvatskih ivanovaca (gradska špica). Domaći Faringaši počet će svirati nakon 22 sata i svirat će dok bude interesa! I ove godine bit će vatrometa te 150 litara kuhanog vina.

Slavi se i u susjednoj Lepoglavi, na košarkaškom igralištu pored TKIC-a, od 22.30 sati. Uz vatromet i glazbu besplatno će se dijeliti kuhano vino, čaj i kobasice.
Ludbrežani slave na Trgu Svetog Trojstva od 22 sata. Bit će vatromet, a udruga Črni maček ludbreški opskrbljuje kuhanim vinom i čajem. Iz Grada nisu objavili tko nastupa.

Mnogi će ipak pohrliti u susjedno Međimurje, gdje nastupaju Jura Stublić i Film te klapa Maslina! Počinje u 21 sat, a u gradu će biti postavljeni šatori. U ponoć su na programu valcer i vatromet. Besplatan je doček i u Prelogu, počinje u 22 sata. U Turističkoj zajednici ne navode tko će nastupiti, što znači da neće biti nekog zvučnog imena. U Murskom Središću doček će organizirati u središtu grada uz vatromet i kuhano vino.

Uglavnom od 22 sata

Koprivničanci će se proveseliti na središnjem Zrinskom trgu. Program počinje u 22.30 sati, a svirat će bend Vertigo. Uz glazbu i vatromet na trgu bit će otvoreno i klizalište. Organizatori časte sa 100 litara kuhanog vina. U Križevcima se slavi na Strossmayerovu trgu uz domaći band Joker. Dijeli se kuhano vino. Bit će i vatrometa. Program počinje u 22.30 sati.

Zagorci pak slave u Krapini i Zaboku. Krapinčani slave na glavnom gradskom Trgu Ljudevita Gaja, uz zabavno-glazbeni program i vatromet od 22 sata. Sviraju Kavaliri, toči se kuhano vino… Zabočani slave na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog od 22 sata. Svira Boss Band i bit će vatrometa. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.