Županijski HDZ će vjerojatno stati uz Korena i HSS

KOPRIVNICA – Podravsko-prigorski HDZ-e zadovoljan je suradnjom s koalicijskim partnerom na županijskoj razini HSS-om, kao i učinkom ostvarenim u prošle tri i pol godine, kazao je šef županijske organizacije stranke Darko Sobota. Županijski odbor HDZ-a odlučio je da će tek ići u razgovore s dosadašnjim partnerima, no Sobota smatra vrlo vjerojatnim da će stati uz kandidaturu sadašnjeg župana, HSS-ovog Darka Korena.
– Najvjerojatnije da ćemo mi podržati župana Koprivničko-križevačke županije, ide sve prema tom smjeru, iako moram reći da još nismo donijeli takve zaključke.

Sobota kaže da će do kraja mjeseca imati i imena kandidata za zamjenike, kao i odluku hoće li HDZ na izbore za Županijsku skupštinu sa samostalnom ili koalicijskom listom. Što se pak tiče izbora u općinama i gradovima, kaže da članovi stranke na tim razinama najbolje znaju što im je činiti.
– Zasigurno da će Predsjedništvo i Županijski odbor sugerirati određene stavova u gradskim i općinskim odborima, ali za nas moraju biti obvezujući stavovi gradskih i općinskih predsjednika, njihovih predsjedništava i njihovih odbora. Kako za nas moraju biti obvezujući, tako i oni moraju znati da su odgovorni za rezultate i za svoje ideje na tom planu, kazao je Sobota.

Izgleda da nastavak suradnje s HSS-om nije upitan ni u Đurđevcu i Križevcima; predsjednici tamošnjih organizacija HDZ-a Vlado Rep i Stjepan Peršin potvrdili su i prije formalne odluke da sve ide u tom smjeru. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.