Lucija Banovec iz Bedenice najplemkinja

GORNJA RIJEKA – Žiri za izbor najplemkinje i najprinceze 13. Dana plemstva u Gornjoj Rijeci imao je nimalo lak posao odlučiti tko će te prestižne titule nositi idućih godinu dana. Prema riječima organizatora, predsjednika Udruge potkalnički plemenitaši Krunoslava Premelča, za naslov najplemkinje ove se godine prijavilo 10 kandidatkinja.
– Žiri je za najplemkinju odabrao Luciju Banovec iz Bedenice, njezina prva pratilja je Magdalena Guzalić iz Pofuka, a druga pratilja je Magdalena Pečnik također iz Pofuka, sve tri prekrasne djevojke. Zaista, žiri je imao težak zadatak; djevojke su bile redom jedna ljepša od druge i da se sportski izrazim – u fotofinišu su morali odabrati najbolje.

Za tituli najprinceze prijavljeno je devet djevojčica, a titula je pripala Jasmini Funtak iz Svetog Petra Orehovca. Koliko je težak posao bio odabir najljepših malih i velikih plemkinja, toliko je lagan bio izbor najprinca. Naime, hrabrost za prijavu skupio je samo mali Šimun Šabjan iz Dropkovca pa je njemu i pripala titula. Program Dana plemstva nastavlja se na blagdan Velike Gospe u srijedu, kada će pobjednici izbora prošetati u povorci Gornjom Rijekom, otići na misu, a popodne će se odigrati i malonogometni turnir. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.