Mlađi kadeti KK Radnik među deset najboljih momčadi Hrvatske

Najmlađi uzrast Košarkaškog kluba Splita osvojio je prvo mjesto na poluzavršnici prvenstva Hrvatske za mlađe kadete koja se za skupinu A igrala u Križevcima. U napetoj i neizvjesnoj utakmici Splićani su nadigrali vršnjake iz zagrebačke Dubrave rezultatom 71:58. KK Rudeš je pobijedio domaćina KK Radnik 98:51 te već ranije osigurao drugo mjesto i kartu za završnicu koja će se najvjerojatnije održati u Splitu.

Iako su igrači koji su nastupali u Križevcima rođeni tek 1998. ili mlađi, publika je tijekom četiri dana mogla vidjeti izvrsnu košarku s nizom atraktivnih poteza, što je dokaz kvalitetnog rada s mlađim kategorijama u svim klubovima sudionicima natjecanja. Među ovim igračima zasigurno se kriju i neki budući nositelji igre hrvatske košarke, možda baš i Luka Kotrulja, kapetan  Splita, koji je bio najbolji strijelac (97 koševa), najbolji tricaš s pogođenih 11 trica te najbolji igrač prema izboru trenera. Luki je čestitao i predao sve osvojene nagrade bivši Radnikovac Marko Tomas.

Filip Biondić i Luka Tomas iz križevačkog kluba po pogođenim tricama odmah su iza najboljeg Kotrulje, pa s po tri trice dijele drugo mjesto sa Čizmićem iz Splita i Jurićem iz Rudeša.
Ukupno treće mjesto na poluzavršnici PH pripalo je momčadi Dubrave, četvrta je Stoja iz Pule, dok su se mlađi kadeti domaćeg Radnika petim mjestom svrstali među deset najboljih momčadi svoje dobi u Hrvatskoj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.