Puhački orkestar se plasirao na državnu smotru

Gradski puhački orkestar Križevci pod ravnanjem prof. Marija Komazina uspješno se plasirao na ovogodišnju državnu smotru, 26. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će se 9. i 10. lipnja 2012. održati u Novom Vinodolskom. Rezultat je to u Virju nedavno održane 13. Smotre puhačkih orkestara Koprivničko-križevačke županije, gdje su još sudjelovali Limena glazba DVD-a Virje i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac.
– Intonacija, zvučnost, skupnost je na zavidnoj visini u odnosu na puno orkestara koje sam poslušao u pet smotri ove godine, istaknuo je za Križevčane u svome izvješću selektor Hrvatskog sabora kulture prof. Šime Vulelija.

Križevački je orkestar za ovu natjecateljsku sezonu pripremio tri skladbe: “A Little Concert Suite – IV. Gigue” Alfreda Reeda, “Intradu, fugu i ples” Marija Komazina te “Dublimaniu” Mennoa Bosgrae. Za izvedbu Komazinove sklade selektor Vulelija je posebno napomenuo da se “vidi da orkestar radi redovito i da imaju dosta proba. Velika pomoć orkestru je i glazbena škola, što uvelike olakšava posao dirigentu. Zvuče dobro, sigurno i intonativno čisto.” Napomenuvši i neka mjesta za napredak, selektor je zvuk orkestra ocijenio mekanim, a intonaciju i izjednačenost orkestra jako dobrima.

Na kraju izvješća selektor se osvrnuo na nažalost opadajući trend broja orkestara sudionika na županijskoj smotri, napomenuvši da je nekad za već šest sudionika rado preporučio čak dva orkestra za odlazak na državni susret.
Križevački će orkestar nastupiti s još petnaest ponajboljih puhačkih orkestara i limenih glazbi iz cijele Hrvatske, a tri najuspješnija bit će redom nagrađeni – trubom Vincent Bach, bas bubnjem Yamaha te klarinetom Prelude by Conn Selmer.

Na državnoj smotri će nastupiti sljedeći orkestri: Puhački orkestar grada Karlovca, Gradska glazba “Trenkovi panduri”, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Limena glazba Belica, Limena glazba Dekanovec, KGD “Mosor” Klis-Kosa, Hrvatsko glazbeno društvo “Biranj”, Limena glazba KUD-a “Sv. Ana Rozga”, Puhački orkestar Zaprešić, Gradska limena glazba Daruvar 1922., Puhački orkestar “Mrzlo polje”, P.O. “Ivo Tijardović Ciglenica Zagorska” Sveti Križ Začretje, Limena glazba Lepoglava, Gradski puhački orkestar hrvatskih željeznica Varaždin, Gradski puhački orkestar Križevci, Puhački orkestar KUD-a “Sloga” Ravna Gora.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.