Čak pet djevojaka i žena u sedmeročlanom Gradskom savjetu mladih

U srijedu 28. prosinca u križevačkoj je gradskoj upravi održana konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog savjeta mladih u koje je Gradsko vijeće Grada Križevaca na prošloj sjednici izabralo sljedeće članove: Andreja Babić (Mladež HDZ-a Grada Križevaca), Željko Jurković (Glas mladih Križevci), Ana Mušlek (Vatrogasna mladež Odreda Raven), Ivana Pavišić Horvat (KUD Križevci), Mario Rajn (Udruga P.O.I.N.T.), Martina Rešetar (Vijeće učenika Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga) i Aleksandra Stojsavljević (Forum mladih SDP-a Križevci).
– Savjet će nastojati kvalitetno razlučivati i podupirati projekte od iznimnog značaja za populaciju mladih u gradu, kakvih će biti, prema očekivanjima, manji broj nego prethodnih godina, istaknuo je član Mario Rajn, bivši predsjednik Savjeta, napomenuvši da sa zanimanjem očekuju završetak radova u prvoj fazi izgradnje multifunkcijske zgrade Gradske knjižnice u kojoj će se održavati i kino projekcije.

Članovi su među sobom na dvogodišnji mandat za novog predsjednika izabrali Željka Jurkovića, dok će mu potpredsjednica biti Ana Mušlek. Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg pozvao ih je da redovito sudjeluju na sjednicama gradskih tijela te iznose mišljenja o temama koje se posredno ili neposredno odnose na mlade. Zanimljivo je da u ovom Savjetu nema kandidata iz udruge K.V.A.R.K. koja je u prošlom sazivu imala čak dva predstavnika, od kojih je jedan polovinu mandata bio i predsjednikom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.