Koprivnički poraz križevačkih kuglača

U utakmici 10. kola 3. Hrvatske kuglačke lige Sjever, odigranoj u Koprivnici, križevački kuglači nisu mogli računati na prednost “domaćeg” terena. Razlog je vrlo jednostavan, KK “Željezničar” iz Koprivnice bio je i formalni, ali i stvarni domaćin utakmice. Iako oba kluba koriste koprivničku kuglanu za treniranje, “Željezničari” to tjedno rade dvostruko češće, što im je davalo veliku prednost i ulogu favorita ove utakmice.

U vrlo izjednačenom prvom bloku, “Elektra” je lagano i priprijetila svojom trojkom. Posavec (508) još je daleko od rezultata koje je postizao prije ozlijede, ali koristi loš dan protivnika i osvaja poen. Za drugi poen pobrinuo se Šimatović s odličnih 550 srušenih čunjeva. Kirin Dejan kao da lagano izlazi iz svojevrsne rezultatske krize u kojoj se nalazi već nekoliko kola, ipak (501) je još daleko od rezultata koje je postizao. Prednost na poluvremenu od 2:1 i +19 čunjeva u korist Križevčana teško se moglo nazvati kapitalom za završnicu, ali nada je ipak postojala. Vrlo brzo se i ona gasi, jer Sanković (529) ne uspijeva parirati super raspoloženom protivniku. Knapić (506) nesigurnom igrom niti ne dolazi u priliku za osvajanje poena, a točku na i stavlja Horvat (469) jednim od lošijih rezultata karijere.

 Teško da se pobjeda Koprivničanaca može smatrati neočekivanom, zapravo bi se sve osim nje smatralo iznenađenjem, ipak, žalosno je što nedovoljan broj treninga križevačke kuglače neopravdano stavlja u drugi plan.

Više o kolu na: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/1/10.kolop.pdf

Vezano

Komentari su zatvoreni.