Mateja Radiček okrunjena prvom Vinskom kraljicom Kalničke vinske regije

Studentica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, 19-godišnja Mateja Radiček iz Kalnika, vladat će iduću godinu dana Kalničkom vinskom regijom kao Vinska kraljica. Titulu prve Kraljice, u organizaciji Kalničke poljoprivredne zadruge i tvrtke Kalničanka proizvodi, Mateja je stekla najboljim poznavanjem domaćih jela i pila, gastronomskim vještinama i vladanjem općom kulturom, a nagrađena je nakitom, novcem i prijelaznom krunom. Prva pratilja Kraljice je Melani Podolski (18), kuharica, a druga ekonomostica Martina Kuntić (24).

Programu je kroz dvije večeri Martinjskih spelancija na Kalniku, kojima je kruna bila upravo izbor kalničke kraljice, prisustvovalo oko 800 posjetitelja  koji su, priopćili su organizatori, uživali u tradicionalnom krštenju mošta, zabavljajući se uz mlado vino iz Kalničkog vinskog podruma i  lokalnih vinogradara.
– Izborom ljepote i  znanja o vinima i vinarstvu,  te  gastronomiji .prvi put odlučili smo promovotari kulturu kvalitetnog vina i vinarstva na drugačiji način – kazala je direktorica izbora vinske kraljice Matina Vidmanić.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.