HDZ ‘kaznio’ HSS – bez potvrda o porezu nema betonare za Ipsilon

Prvi put u dvije godine u koaliciji u Križevcima ne misle isto. Tvrtka koja bi prva ulagala u zonu nije dala potvrde o likvidnosti, pa je HDZ bio protiv prijedloga vladajućih i priklonio se SDP-u

Zacijelo prvi put u dvije godine otkad u koaliciji kroje gradsku vlast, križevački HDZ usprotivio se vladajućem HSS-u i priklonio se “ljutoj” oporbi SDP-u.

A moglo je proći lako

To je epilog sjednice Gradskog vijeća, koja je, osim žege i visoke temperature u vijećnici, zacijelo podigla temperaturu i vlasti, osobito gradonačelniku Branku Hrgu. Vlast je, naime, bila očekivala da će biti prihvaćen prijedlog da se tvrtki Beton Dubrava iz Zagreba da pravo građenja u gradskoj poduzetničkoj zoni Gornji Čret. Tvrtka opskrbljuje sirovinom gradnju Podravsko-bilogorskog ipsilona, autoceste čiji su HSS i HDZ najveći pobornici, bila bi prva uopće u novoj zoni, čime bi se dao zamah i drugim ulagačima… No, nije dala potvrdu o bonitetu i likvidnosti i dokaz da je izvršila porezne obveze prema državi, pa tome ni HDZ nije mogao progledati kroz prste.

Traže ozbiljnost

– Od gradskog Odjela za gospodarstvo tražili smo podatke je li firma, kao investitor, dala takve dokumente, i uopće odgovor je li ih Grad takvo što uopće tražio. Time bi se dobila i garancija da je Beton Dubrava ozbiljan partner. No, dokumente nismo dobili i bili smo protiv – obrazlaže šef Gradskog vijeća i HDZ-a Križevaca Roko Bašić. Kaže da to protivljenje HSS-u nije presedan, već su samo htjeli da gradske stručne službe vijećnicima ne donose manjkave materijale. On osobno je protiv betonare u zoni jer bi, drži, onečistila i okoliš u tom elitnom prostoru. Hrg je, pak, nemajući izbora, ili ne očekujući takav rasplet, komentirao kako će ova odluka loše odjeknuti među mogućim ulagačima. Grad bi od ugovora s odbijenom tvrtkom zarađivao mjesečno 2500 kuna od najma, jer tvrtka nije htjela kupiti, već na 5 godina unajmiti zemljište. Zbog ovog čini se da likuje i SDP, koji se zalagao da se što više zemljišta u zoni proda. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.