Servirka na godišnjem, traže novu. Za kuhanje kave mora znati i Ustav

Ljudski resursi ipak neizbježni u samoupravi. Umjesto da se “pokriju” sa sadašnjim kadrom, u koprivničko-križevačkoj upravi na nešto više od mjesec dana preko natječaja primaju novu pomoćnu radnicu za posluživanje

Ni izbor za masterchefa u popularnoj TV emisiji zasigurno ne zahtijeva toliko procedura kakve mora svladati budući konobar, želi li posao u koprivničko-križevačkoj županijskoj upravi.

 

Čisti, pere, toči

U Stručnoj službi je, naime, pomoćna radnica za posluživanje pića i kave te čišćenje prostora otišla na godišnji odmor, pa je, umjesto da se nađe zamjenska osoba koja bi uskočila, do njenog povratka, kuhati i točiti kavu radnicima i gostima i o tome voditi i evidenciju, raspisan javni natječaj za jednog izvršitelja – pomoćnu radnicu-servirku na određeno vrijeme.

I, kako je svako zapošljavanje u javnim tijelima podložno Zakonu o službenicima, mora se provesti i postupak provedbe prijma u službu. To, pak, znači da kandidati, minimalno s osnovnom školom i zdravi za rad s namirnicama, moraju biti testirani, ne samo praktično, u vještinama serviranja i normiranja napitaka, već i pismeno, u poznavanju Ustava RH. Onome tko će najpitkije znati preambulu i članke Ustava i biti spretan u pripremi hladnog i vrućeg pila smiješi se plaća s osnovicom od 2120 kuna i s koeficijentom 1.70.

Zadovoljile tek dvije

Iako je u županiji 1625 nezaposlenih samo s OŠ, na natječaju su formalno zadovoljile samo dvije žene. No, povjerenstvo za izbor danas će na testiranju u županijskoj upravi ipak imati delikatan posao, a za konačan odabir radi se i intervju. Do “zavrzlame”, zbog koje su zacijelo na “vatrici” neizvjesnosti i u županijskoj upravi, došlo je samo zato jer sadašnja servirka ne može koristiti godišnji u dva dijela, već sve “u komadu”.

– Ima neiskorišteni lanjski GO pa će onda s ovogodišnjim to trajati više od jednog mjeseca – objašnjava pročelnica Stručne službe Marina Horvat Pavlic. (VL)

Jeste li znali: Premještanjem službenika bi se zadiralo i u visinu njihovih plaća

Pročelnica ističe da u Službi ne postoji neraspoređeni službenik koji bi mogao obavljati službu na određeno, pa je i raspisan oglas. A premještanjem službenika na poslove niže stručne spreme zadiralo bi se i u visinu plaće.
– U Stručnoj službi je ukupno 5 službenica, 1 službenik, 1 namještenik i 3 namještenice, početkom godine smanjen je broj zaposlenih. Nije proveden ni jedan natječaj za popunjavanje praznih mjesta – kaže M. Horvat Pavlic.

Inače, 1625 nezaposlenih s osnovnom školom bilo je evidentirano u travnju na birou u županiji. Kako se za natječaj za prijam u županijsku službu, koji je trajao do 2. lipnja, mogu javiti osobe oba spola, onda su oni svi potencijalni pomoćni radnici na određeno vrijeme.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.