Danas večer hrvatske glazbe u križevačkoj Glazbenoj školi

Učenici i nastavnici križevačke Glazbene škole Alberta Štrige za danas priređuju Večer hrvatske glazbe, posvećene uspomeni na opernog pjevača, glazbenika, kulturnog i ilirskog aktivista, “jednog od najoriginalnijih Hrvata 19. stoljeća”, Alberta Ognjana Štrigu, rođenog Križevčanina 30. 5. 1821. a preminulog u Zagrebu 7. 3. 1897.

 

Kao i proteklih nekoliko godina, bit će to prilika da kulturna javnost Križevaca na jednom mjestu i jedne večeri čuje i vidi svu kvalitetu glazbenog stvaralaštva i pedagogije našeg grada. Na rasporedu su djela hrvatskih skladatelja Uhlika, Kaplana, Bobića, Leopolda, Matza, Lončara, Potočnika, Lisinskog, Bjelinskog, Hatzea, Sorkočevića, Lhotke, Papandopula, Zajca i Bužića, odnosno u rasponu od klasičnih do suvremenih autora.

 

Izvedbe će pružiti zborski pjevači i pjevači solisti, tamburaški orkestar, te solisti tamburaši, klaviristi, čembalisti, harmonikaši, violinisti i violončelisti i flautisti, kako učenici škole, tako i njihovi profesori ali i bivši i budući kolege studenti zagrebačke Muzičke akademije. Koncert počinje danas, 16. ožujka u 18 sati u Maloj (bivšoj Podrumskoj) dvorani Hrvatskog doma u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.