Tomas i Garma igrat će za KK Radnik

Ivan Tomas i Joško Garma od prekjučer su igrači košarkaškog kluba Radnik Križevci! Tomas je u Radnik prešao iz Cibone, odnosno vratio se u svoj prvi klub nakon više od deset godina, dok je Garma lani nastupao za Zrinjevac. Ne, nije u klub ušao nikakav novi ulagač, već će momci,  koji su igrali za NLB klubove, nastupali u Španjolskoj, Grčkoj, Litvi, Rusiji te za našu  reprezentaciju, u Radniku igrati potpuno besplatno! 

Naime, Joško i Ivan dugogodišnji su prijatelji, nekadašnji nositelji igre u KK Zagreb i dok čekaju nove inozemne angažmane pomagat će mladim Radnikovim igračima, koje trenira Ivanov otac, prof. Ante Tomas. Uskoro će im se, doznajemo, pridružiti još nekolicina poznatih košarkaša, a svi će oni pridonijeti popularizaciji košarke, pogotovo u malim sredinama poput križevačke.
Sastav Radnika nešto je drugačiji nego lani-  Martinović se vratio u Pulu, Mijo Beljo se posvetio fakultetskim obvezama, a uz Tomasa i Garmu prvi će puta za seniore nastupiti i talentirani domaći juniori Tomislav Prstec, Marko Jukić, Tomislav Žulj, Franjo Potočki.

Nakon jednogodišnjeg gostovanja u drugome križevačkom klubu u Radnik se vratio Janko Deković, dok Matija Jericha od istoga kluba, KK Prigorje financije (bivši KK Križevci) gdje je lani igrao, još uvijek nije dobio ispisnicu pa će u prvome kolu prvenstva  A-2 lige Sjever za Radnik navijati s tribina. Novu sezonu Radnik otvara susretom protiv KK Čakovec u subotu 9. listopada u 15 sati u velikoj sportskoj dvorani u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.