Nakon jesenskog roka 1283 upisana srednjođkolca

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA – Treći ili jesenski rok zaokružio je broj novoupisanih srednjoškolaca u Podravini i Prigorju na broj 1283, što je za oko 70 manje nego prošle godine. Konačnu odluku o odabiru škole, a u mnogim slučajevima i budućeg zanimanja u zadnjem su upisnom roku donijela još 34 završena osnovnoškolca, što i nije značajnije promijenilo sliku popunjenosti osam srednjih škola u županiji. Tako su u Đurđevcu planirane kapacitete popunili i budući gimnazijalci i učenici Strukovne škole, dok je u Koprivnici zanimanje manje od očekivanja bilo za upis u opću gimnaziju za sportaše.
– Tako da idemo s prijedlogom prema Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa da te učenike, a njih je desetero, pripojimo novom odjelu opće gimnazije, pa je prijedlog osnivača formiranje pet odjela opće gimnazije u Koprivnici, doznajemo od županijskog pročelnika za prosvjetu Mladena Antolića.

U koprivničkoj pak Obrtničkoj školi novost je to da ove školske godine neće obrazovati vodoinstalatere, jer ih se za to zanimanje prijavilo samo četvorica.
– Ove godine neće biti zasebnog odjela vodoinstalatera, nego su u školi predložili da prijeđu u odjel instalatera grijanja i klimatizacije i to su učenici prihvatili, kaže Antolić.
Što je i razumljivo jer im se obrazovni programi razlikuju u samo jednom nastavnom predmetu. No najveće iznenađenje dogodilo se u križevačkoj Srednjoj gospodarskoj školi, gdje je za zanimanje mljekarskog tehničara nakon tri upisna kruga bilo svega dvoje učenika.
– Najbitnija promjena je ta što smo odlučili učenike koji su se prijavili za smjer mljekarskog tehničara, zapravo upisati u druge smjerove, tako da mljekarskog tehničara ove godine neće biti, izvijestio je pročelnik Antolić.
Recimo i da su u koprivničkoj Glazbenoj školi Fortunata Pintarića po prvi puta upisani srednjoškolski odjeli, polazit će ih 15 učenika, dok će srednju glazbenu u križevačkom Albertu Štrigi pohađati 16 srednjoškolaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.