U znanju njemačkog liječnika Domagoj Dugina vidi šansu

NE PREDAJU SE Oboljeli Križevčanin na pregled u München. Mladića kojemu je zbog infekcije TEN-om oštećeno 80% vida za 12 dana primit će u klinici LMU, gdje će mu odrediti i novu terapiju

U ponedjeljak 26. srpnja u 12 sati Križevčanina Domagoja Duginu (19) u Münchenu će primiti dr. Anselm Kampik. Ponajbolji europski oftalmolog mladiću i roditeljima Miodragu i Mariji nova je šansa i nada da će se napokon prekinuti njihova višegodišnja agonija. Podsjetimo, Domagoj je 2008. obolio od toksičke epidermalne nekrolize, stradala mu je sva koža i unutarnji organi, bio je na desetak operacija u Zagrebu, a uništeno mu je gotovo 80 posto vida. Roditelji su lani zbog sumnje u nesavjesno liječenje tužili liječnicu koja je tada radila u Križevcima.

Ovih dana oni se, pak, intenzivno spremaju na put u Njemačku jer su od liječnika u Zagrebu dobili preporuku za dr. Kampika s klinike LMU u Münchenu.
– Krećemo sve troje autom u ponoć. Kada liječnik vidi Domagoja, na sve smo spremni, možda bude odmah i operiran – kažu roditelji, a i sin se smješka, pun nade u oporavak i povratak vida.

– Jedva čekam. To je sada jedino važno – ističe Domagoj, još pod dojmom koncerta koji su potkraj lipnja za njega priredile zvijezde HTZ-a Zoran Mišić i Vilibald Kovač te Opća opasnost. Prikupljeno je 26.000 kuna, no trebat će zasigurno još novca za operaciju. Njemu se koža oporavila, ali i dalje ne vidi više od 15 posto na oba oka i ne trepće. Usto, ni terapija autolognim serumom iz njegove krvi nije pomogla…

– Mi i sestra brinemo se o njemu, on mora biti stalno kod kuće, no bili smo nekoliko puta na bazenu poslije 18 sati radi rekreacije (ali uvijek s naočalama, dodaje Domagoj) – kazuju roditelji.
– Želio bih zavaliti svim Križevčanima koji mi pomažu – poručuje Domagoj. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.