Čarolija magične moći autorskog nakita

Gradski muzej Križevci poziva večeras u gradsku Likovnu galeriju na samostalnu izložbu jedinstvenoga autorskog nakita Julijane Rodić Ozimec. Riječ je o samostalnoj izložbi ove zagrebačke umjetnice i dizajnerice nakita pod nazivom “Mislila je da je hrast, a ne breza” koja se otvara u 20 sati, ulaz je slobodan, posjetitelji će ju moći vidjeti sve do 15. srpnja, a oni koji nakitom žele biti posebni svoj primjerak i kupiti.

 

Julijana Rodić Ozimec potječe iz poznate zagrebačke zlatarske obitelji Rodić koja je porijeklom iz Janjeva. U obitelji prima prva saznanja o plemenitim kovinama i zlatarstvu uopće, unapređujući  sama svoj kreativni razvoj u čudesnom svijetu nakita. Svoj unikatni, autorski nakit autorica izrađuje od plemenitih kovina (zlato, srebro) koristeći često različito poludrago kamenje i minerale za ukras.

Nakit Julijane Rodić Ozimec razlikuje se od standardnog lakodostupnog nakita ne podilazeći jeftinoj pomodnosti. Svoje kreacije ispoljava u različitim izvedbenim ciklusima kao što su Jedra, Zmajevi, Zavojnice, Praoblici, Idealan grad i dr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.