Buduća zapisničarka radit će i ispomagati gdje god je potrebno

KRIŽEVCI Na Općinskom sudu privlačan posao referenta. Devet žena natječe se za administrativni posao, ali će morati raditi i druge poslove jer ustanovi nedostaje još osoblja

Dugotrajno pisanje molbi za posao isplatit će se uskoro jednoj od devet žena koje se natječu za posao na Općinskom sudu u Križevcima. Sud, naime, traži administrativnog referenta – sudskog zapisničara, a budući da je opseg poslova na tom mjestu zahtjevan (traži i sposobnosti brzog pisanja za sve sudske potrebe, obradu i evidentiranje spisa…), interes 13 ljudi, četiri otpalo zbog manjka uvjeta, doista je velik. Za prijam u državnu službu aplicirale su samo žene, upravne, ekonomske, birotehničke struke, i s iskustvom.

– Uopće nemamo muškaraca na sudu – otkriva predsjednica suda Mirjana Nemec, navodeći da u toj ustanovi radi 11 zapisničarki, ali ne bave se samo time.
– Sedam ih radi sa sucima, jedna je na Zemljišno-knjižnom odjelu, a preostale rade i ostale poslove, nažalost, pomažu tamo gdje treba – kaže predsjednica, po čemu se zaključuje da sudu nedostaje pomoćnog osoblja. Novu referenticu, koju se može nazvati i daktilografkinjom, valja tražiti među pet Križevčanki te po jednom ženom iz Bjelovara, Koprivnice, Rasinje i Vrbovca. Sve su spremne znanje podvrgnuti i testiranju 18. lipnja jer moraju naučiti i osnove Ustava RH.

– Komisija od tri člana (jedan iz ureda državne uprave, dva sa suda) na osnovi rezultata testa meni predlaže koga da se zaposliti. Bit će na probnom roku šest mjeseci, a u još toliko mora položiti i državni stručni ispit, koji nijedna kandidatkinja nema – kaže M. Nemec. Dodaje da je u poslu privlačna i stalna plaća jer ipak je riječ o državnoj službi.

Vezano

Komentari su zatvoreni.