Sutra dvodnevni 45. planinarski križni put

U organizaciji Planinarske bratovštine sv. Bernarda iz Samobora, križevačkih župa: sv. Ane te BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina, a pod pokroviteljstvom Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, u subotu 13. i nedjelju 14. ožujka na trasi Križevci – Sv. Petar Orehovec – Križevci,  bit će održan 45. planinarski križni put. Troškovi križnoga puta su 30 kuna, a troškovi prijevoza iz Zagreba u Križevce i nazad 45 kuna. Dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima mobitela: 098 1990 376 ili  098 790 790. Korizmeni planinarski križni put održava se pod geslom iz Lukina evanđelja “Za Tobom ću kamo god Ti pošao”. Putem će se moliti “Križni put sa sv. Markom Križevčaninom” autora preč. Ivana Miklenića koji je objavljen krajem siječnja uz 2. dane hrvatskih svetaca i blaženika.

Polazak iz Zagreba bit će u subotu u 5:30, a točno mjesto polazaka autobusa bit će istaknuto pri prijavama polaznika. Dolazak u Križevce predviđen je u 07:00 kada će se spojiti domaći i gosti i poći na prvu postaju križnoga puta. Pobožnost križnoga puta po neprezahtjevnom potkalničkom gorju  prvoga će dana biti po kapelama i raspelima u selima: Donja Brckovščina, Ravenski Lemeš, Dubovec, Ravenska Kapela, Ferežani, Miholec, Sveti Petar Orehovec. U tom će selu biti održana i večernja kateheza, a misu će u 20:00 u crkvi sv. Petra predvoditi povjerenik za duhovna zvanja Zagrebačke nadbiskupije Dubravko Škrlin Hren.

U prostorima osnovne škole u Orehovcu će se spavati ili bdjeti pred Presvetim. Drugoga dana će se preko Zamladinca, Sv. Helene, Krčevina i Maloga Potočeca sudionici križnoga puta vratiti u Križevce, najprije pred kapelu sv. Marka Križevčanina, pa će poći u grkokatoličku katedralu Svete Trojice, a pobožnost će završiti u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane u kojoj će u koncelebraciji s domaćim župnicima Krešimirom Žinićem i Ivanom Novakom, misu u 18:00 predvoditi povjerenik za pastoral mladi Zagrebačke nadbiskupije Domagoj Matošević.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.