Radost Božića uz križevačke glazbenike

U večeri uoči Badnjaka u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima održao se cjelovečernji Blagdanski koncert koji sugrađanima već treću godinu zaredom daruju križevačka glazbena društva, ansambli i glazbenici stasali mahom u križevačkoj Glazbenoj školi Alberta Štrige.

Koncert su osnovnim paradnim kadencama otvorila trojica udaraljkaša – Jasmin Abou Aldan, Domagoj Binder i Martin Gelić, zajednički s Josipom Konficom, njihovim nastavnikom na odjelu udaraljki, a nešto kasnije su publiku oduševili udaraljkaškom izvedbom bez instrumenata, gdje im se pridružio i najmlađi član Martin Borić.

Tamburaški orkestar glazbene škole tijekom večeri je, uz ravnanje Stjepana i Matije Fortune naizmjence, izveo skladbe Indifference, Tritsch-tratsch polka i Mala noćna muzika, a uz pratnju tamburaša pjesme Runolist, Veselje ti navješćujem i All I Want for Christmas is You je, na oduševljenje publike, izvela solistica i zvijezda večeri Ana Fortuna.

Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik u prvom je setu, uz ravnanje Branke Špoljar, izveo Tihu noć te domaće božićne popijevke Mehki snežek z angelčeki i Veseli se, Majko Božja, a kasnije strane uspješnice Ring Christmass Bells, First Noel te Joy to the World.

Publiku su posebno obradovale pjesme Božićna noć i White Christmas koje su otpjevale članice ženskog vokalnog sastava Allegro pod vodstvom Irene Fresl te se stekao dojam da su rečene izvođačice, čiji sastav djeluje već preko deset godina, trebale izvesti još koju izvrsnu vokalnu skladbu.

Tijekom večeri Gradski puhački orkestar Križevci je, uz ravnanje Marija Komazina i u pravoj bigbendovskoj maniri, izveo skladbe Abba Gold, A Christmas Carol Fantasy te Santa Claus is Comin’ to Town, gdje ih je na klavijaturama pratila Zlata Životić. U zajedničkom nastupu za bis, izvođači su s publikom zapjevali božićnu Narodi nam se.

Voditeljica čitavog programa bila je Sonja Mrnjavčić. Koncert je, kao i prošlih godina organizirala Glazbena škola Alberta Štrige i Grad Križevci, uz supokrovitelje Turističku zajednicu Koprivničko-križevačke županije i Turističku zajednicu Grada Križevaca.

Na ulazu u dvoranu je te večeri prikupljeno nešto manje od 2 tisuće kuna za djelovanje Kluba žena s bolestima dojke Agata, iznos koji je mogao biti i izdašniji s obzirom na posjećenost od preko četiri stotine gledatelja. Nakon koncerta za sve izvođače je organiziran zajednički domjenak, što je bila izvrsna prilika za međusobno druženje članova gradskih glazbenih društava i ansambala te razmjenu ideja o novim zajedničkim nastupima i projektima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.