I vlast i oporba darivali siromašne

Zahvaljujući nedavno uspostavljenoj evidenciji Križevčana u najtežim imovinskim prilikama, briga lokalne zajednice prema njima može se voditi sustavno. Popis ukupno 364 najsiromašnijih stanovnika križevačkog kraja zajednički su kreirali Centar za socijalnu skrb, Caritas, Udruga invalida i Matica umirovljenika, Društvo Crvenog križa te gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti. Gradska je vlast tako nedavno svakoj osobi s popisa isplatila 150 kuna pomoći, svoje redovne akcije pomoći provode Caritas i Crveni Križ, a prigodne poklon-pakete za dvadesetak obitelji ovih je dana uručio i Forum Mladih SDP-a Križevci.

To je druga godina zaredom kako mladi socijaldemokrati Križevaca organiziraju akciju darivanja djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a ove su godine osim Križevaca obišli i naselja Vojnovec, Kolarec, Škrinjari i Gračina. Igračke i novčane donacije su prikupljene od strane članova Foruma te Gradskog odbora SDP-a, a popis im je ustupljen u Centru za socijalnu skrb.
– Akcija je pohvaljena sa svih strana, te se nadamo da će naš primjer slijediti i druge organizacije, tako da i oni kojima je pomoć najpotrebnija osjete radost Božića i darivanja, istaknuo je predsjednik Foruma mladih Mihael Truščec.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.