Mladi košarkaši iskazali se u akciji FIVE4KIDS

“Hvale vrijedna akcija, odazvat ćemo se svaki put kad nas pozovete!” rekao je u nedjelju nakon utakmice Andrej Tesla, trener juniora košarkaškog kluba Zagreb, prvoplasiranih u prvoj hrvatskoj košarkaškoj regionalnoj juniorskoj ligi.

U sklopu humanitarne akcije FIVE4KIDS koju provodi križevačka Udruga P.O.I.N.T. prvi puta u šest godina, zahvaljujući trudu i maru prof. Saše Šikića i prof. Ante Tomasa, obojice trenera u križevačkom košarkaškom dvadeset-i-nešto-godišnjaku, novac za božićne poklone za djecu križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju prikupljali smo na sportskome terenu.

Ljubitelji košarke, i to ne samo križevački, u košaricu za darove ubacili su čak 1020 kuna. Dakle, u nedjeljnoj matineji odigrane su dvije revijalne utakmice, već spomenuti juniori i mlađi kadeti “Zagreba” protiv vršnjaka iz križevačkog “Radnika”.

U obje su utakmice Zagrebaši bili bolji, no rezultat je ionako bio u drugome planu.
Prvi su na parket istrčali mlađi kadeti koji su se u prvom poluvremenu koliko-toliko dobro držali protiv snažnog gosta. U drugom dijelu gostujući košarkaši su nastavili istim tempom, precizno i uigrano i pobijedili su rezultatom 127:39. 

Trener najmlađih Radnikovaca Igor Lukša dao je priliku svima, a neki od njih čak su tri godine mlađi od svojih suigrača. U redovima križevačkog kluba posebno se istaknuo Tomislav Prstec, inače najviši od igrača iz obje ekipe.
“Nadam se da smo pružili dobru igru, posebno mi je drago da su utakmice u humanitarne svrhe, atmosfera je odlična”, kazao nam je prof. Brkljačić, trener zagrebačkih kadeta.
U drugoj utakmici juniori “Radnika” su 25 minuta uspješno parirali “Zagrebu”, vodećoj i neporaženoj ekipi juniorske lige Centar.

Predvođeni dvojicom playmakera Samardžijom i Nervom domaći košarkaši na poluvremenu zaostaju tek pet poena (29:34).

Priključak za snažnim protivnikom drže do sredine treće četvrtine, trener Šikić priliku ukazuje i kadetima Smojveru, J.Anđeliću i Žulju, a gosti u posljednjoj četvrtini demonstriraju nadmoć i agresivnu igru kojom su slomili i sve dosadašnje suparnike (Cibonu i Cedevitu u juniorskoj ligi).
Najbolji igrači nedjeljnih utakmica nagrađeni su prigodnim poklonima koje je osigurao HKS i poduzeće Radnik te CD-ima križevačkog glazbenika Luke Belanija. 

 

M-14 KK RADNIK : KK ZAGREB 39 :127 (11:27, 13:22, 7:37, 8:41)
Radnik: Jukić 11, Tkalčec, Nemec, Prstec (kap.) 18, Tomas, Sačarić 2, Budinski, Anđelić F. 4, Anđelić D. 4, Pofek, Mergon. Trener: Lukša.

Zagreb: Horaček 12, Novković (kap.) 8, Šegota 8, Žnidarec 19, Milatić 27, Gril 15, Matković 4, Krmek, Petrović 2, Čališ 8, Šarić 6, Šarac 18. Trener: Brkljačić.

M-18 KK RADNIK : KK ZAGREB 60 : 101 (13:22, 16:12, 20:32, 11:35)
Radnik: Anđelić 3, Vlahović, Nervo 16, Pavičić, Samardžija 18, Žulj 2, Smojver, Leljak, Pomper 2, Martinčić 10, Beljo 4, Kirin 5. Trener: Šikić.

Zagreb: Skorić, Pavelić (kap.) 16, Hrkač, Ferenčević 6, Kordiš 16, Zadravec 14, Kraljić 24, Sota, Došen 19, Vuković 4, Joljić 2. Trener: Tesla.

Suci u obje utakmice: prvi sudac Alan Blašković, sudac Luka Anđelić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.