Križevački kuglači gostujućim bodom zaokružili polusezonu

KK “MIV” Varaždin, od svih klubova 3. Hrvatske kuglačke lige ima najviša očekivanja od ove sezone. Dokazali su to brojnim pojačanjima u vrijeme ljetne pauze. I dok su se “Elektraši” pojačali stvaranjem tek jednog novog igrača, “MIV-ovci” su gotovo cijelu ekipu zamijenili onom dovedenom iz 2. HKL. Protiv takvog kluba i još k tome na “njihovom terenu” može se biti siguran u sve osim u povoljan ishod utakmice.

 Kako je već istaknuto u najavi utakmice, Križevčani su na ovo gostovanje otišli svjesni da nisu favoriti, ali da i oni “konja za trku” imaju, te da bi lako mogli i iznenaditi protivnika.
Kada je utakmica započela, svi smo se pitali tko je tu zapravo favorit. Kadović protiv iskusnog protivnika i nije imao neke izglede, njegovih 508 čunjeva dovoljno je bilo tek za poraz. Međutim, kod Šimatovića, a pogotovo kod Horvata se pokazalo koliko je i sreća važan element u kuglanju, a toga dana ona je bila naklonjena isključivo domaćinima. Šimatović već u prvom setu s prvoligaških 176 ostavlja protivnika za ogromna 52 čunja, nažalost drugi set koji bi Križevčanima donio i bod on gubi za jedan čunj. Nakon toga minimalnom razlikom gubi i treći te četvrti set, što je značilo poraz zbog 3:1 u setovima usprkos (557) i 16 više srušenih čunjeva od protivnika.
Horvat (532) je pak priča za sebe. Nakon što je izgubio u prva dva seta, pobjeđuje u trećem, te u četvrtom setu baca zadnju, 120. kuglu u punu postavu (u svih devet čunjeva). Treba srušiti 3 čunja za pobjedu, baca i pogađa samo dva. I taj treći, već upisani bod, Elektra gubi zbog jednog čunja manje.

U pokušaju da se spasi što se spasiti da, na staze izlaze D. Kirin, Sanković i M. Kirin. Sva trojica odmah silovito kreću, osvajaju po set i preuzimaju vodstvo. U tom trenutku je nastao muk na dijelu tribine ispunjene varaždinskim navijačima. Nažalost, najneiskusniji igrač “Elektre”, D. Kirin ipak nije izdržao pritisak. Sa (498) gubi svoj bod, iako dosta tijesno. Bilo bi više da nije “kiksao” u jednom setu. Ne bi bilo niti fer očekivati od njega da odlučuje tako tešku utakmicu. Kirin M. (543) i Sanković (565) nastavljaju oštrim ritmom i s velikom razlikom pobjeđuju protivnike. Sanković je ujedno postigao i najviši rezultat utakmice.

Kada se na kraju sve sumira, “Elektra” je ostvarila dvije igračke pobjede i osvojila još dva boda na sveukupno više srušenih čunjeva, dok je “MIV” ostvario četiri igračke pobjede. Iako je “Elektra” u ovoj gostujućoj tekmi postigla i najviši rezultat kola, nekako smo se složili da je 4:4, odnosno bodovno 1:1 uz (3157:3203) pravedan ishod utakmice.

Igrač utakmice bio je Tomislav Sanković.

Vezano

Komentari su zatvoreni.