Za skok preko Radnika ipak neće trebati motka

Za skok preko dva metra većina nas na Blanku bi stavila dobar ulog u kladionici. I sigurno bi dobili. Međutim, za skok preko pet metara uložili bi u Jelenu Isinbajevu. Dakle, cilj je isti – preskočiti letvicu, ali pri većim visinama to je nemoguće bez motke. Radnik je prošle nedjelje u utakmici protiv varaždinske Vindije odigrao vjerojatno najgoru prvu četvrtinu ikad. Primili su 37, a nisu zabili niti jedan koš! Poznavatelji košarke ne pamte takav skor u utakmicama druge lige, možda je to čak i rezultat za Guinnessa. Srećom pa se ova utakmica dogodila na samom početku sezone. Radnik ne cilja na prvo mjesto ljestvice, ali ovakav rezultat, zbog kojeg su završili kao zanimljivost i raritet u Sportskim novostima, prodrmao je i klupu i vodstvo. Činilo se, za buduće pobjede nad Radnikom neće trebati ni bolji zalet, a kamoli motka.

KK Križevci je pak, i prije početka sezone, jasno definirao cilj – vrh ljestvice. Glavni konkurenti za tu poziciju su im klubovi Međimurje i Vindija. No, sezona je tek počela, a pojavom novog kluba (KK Križevci) bačena je rukavica i drugima u ligi Sjever koja je do sada bila najslabija. Svi su se trgnuli i ozbiljno zagrizli.  Mlada Tomasova ekipa stoga je razmišljala o pojačanjima. I to ne bilo kakvim! Nudili su se prvoligaški igrači, točnije njih trojica. Letvica bi tada bila visoko, možda previsoko za mladu ekipu Križevaca koja pikira na prvu ligu. Još od Zagorje- tehnobetona naša regija nema predstavnika u prvoj ligi. S druge strane dosta igrača iz ove regije igra u prvoligaškim domaćim i stranim klubovima,  mnogi su bili ili još jesu  reprezentativci- kadetski, juniorski ili seniorski. Isto tako, brojni treneri iz ove regije cijenjeni su majstori svoga zanata poput Hrženjaka, Zirduma, Tomasa, Kovačića i Cesara, a neki od njih bili su i izbornici mlađih kategorija. Dakle, dobra se košarka zna i može igrati i u našoj regiji. I igrača za prvu ligu ovdje ima, a reprezentacija regije Sjever, bez lažne skromnosti, bila bi moćna. Tko zna, možda ćemo u budućnosti imati kakvo natjecanje u kojem će se regionalna vrsta moći pokazati.

No, vratimo se derbiju. Subotnja utakmica sportski je događaj koji košarkaška publika dugo očekuje, ali svakako i izazov za obojicu trenera. Dva dana Tomas je Jendriša držao na laganoj vatri – vijest o pojačanju u Radniku brzo se raširila među ljubiteljima košarke. Jendriš nije  očekivao otpor gradskog rivala i nije mislio kako će baš Radnik biti jedna od težih prepreka. Možda će i biti, ali ne ove subote. Naime, Tomas je ipak odlučio na parket istrčati samo sa  svojim mlađahnim momcima. Šteta, baš smo se veselili. Kako će Jendriš rasporediti snage i koja je njegova taktika – nije nam htio otkriti. Tomas je, pak, najavio partiju šaha i ne pada mu na pamet predati meč.

Križevačkim smo trenerima, za opuštanje pred subotnji derbi, ponudili ulogu izbornika – odabrati najbolju križevačku petorku. I nisu se složili! Obojica su predložili po šest igrača – za Jendriša su to Radoš, Pribanović, Vuk, Kantar, Celovec i Kašik, dok je Tomas odabrao Ivana i Marka Tomasa, Ivana Svobodu, Franu Radoša, Filipa Kašika i Gagu Pribanovića. Srećom pa su se složili oko drugog pitanja – za koga će navijati križevačka publika? Obojica su rekli: za košarku! Takav odgovor smo i očekivali, jer publici je ionako svejedno koji od gradskih klubova će biti bolji. takmica je u subotu u 15 sati u OŠ Lj. Modeca & co.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.