Klari Katavić svjetska bronca u katama

Hrvatska je četveročlana reprezentacija, od kojih su troje Križevčani, drugom polovicom kolovoza sudjelovala na 6. svjetskom Shito Ryu karate do prvenstvu u kineskoj prijestolnici Pekingu, među 26 reprezentacija od kojih su neke brojale preko 50 članova. U kategoriji kata ženske djece 11-12 godina Klara Katavić osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju, njen dvije godine mlađi brat Bruno Katavić osvojio je 5. mjesto u kategoriji kata muške djece 9-10 godina, a oboje su se natjecali i u borbama.

Od seniora Emil Pretnar iz Varaždinskog Ivanca je u katama došao do šesnaestine finala, a Križevčanin Igor Vuković natjecao se u kategorijama +75kg i u apsolutnoj, gdje je također poražen u šesnaestinama finala.
– U kategoriji +75 sam izgubio od borca iz Venezuele, a u apsolutnoj od Meksikanca, što me svrstava među 20 najboljih u svijetu, ističe Vuković.

Prema informacijama s web-sjedišta Shito Ryu karate do saveza Hrvatske, u glavnom gradu Kine hrvatski konzul je našoj reprezentaciji uručio priznanje za dostojno predstavljanje naše zemlje na ovom natjecanju gdje su nastupili prvi put, a koje će se idući put održati za tri godine u Japanu. Vrijedi još spomenuti da je izbornik hrvatske reprezentacije i tehnički direktor saveza Jun Shihan Bogdan Lipić (6°DAN) imenovan predstavnikom Svjetske Shito Ryu karate do federacije za Europu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.